Karabulut davasında ŞOK İTİRAF!

Karabulut davasında ŞOK İTİRAF!
Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu ve babasının yargılandığı davada bugün bir itiraf gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu şok bir ifadeyle "oğlumu ben sakladım" dedi. 

Münevver Karabulut cinayeti ile Nida Garipoğlu dosyaları birleştirildi. Birleştirilen dosyaların ilk duruşması başladı. Duruşmada 7 sanık yargılanıyor.

Münevver Karabulut'un Bahçeşehir'de öldürüldükten sonra cesedinin Etiler'deki bir çöp konteynerine atılmasına ilişkin Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Cem Garipoğlu, babası Mehmet Nida Garipoğlu, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habit Kurt katıldı.

Duruşmaya, Münevver Karabulut'un annesi Nagihan ve babası Süreyya Karabulut ile basın mensupları alındı. Bir grup basın mensubunun salona girememesi ve izleyicilerin de içeri alınmaması nedeniyle polis memurları ile kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Dava iddianamesinde, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun, ''Tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna iştirak etmek''ten ağırlaştırılmış müebbet, Hayyam Garipoğlu, Habib Kurt, Mehmet Karakayalı ve Ahmet Batur'un ''suçluyu kayırmak'', anne Tülay Makbule Garipoğlu'nun da ''suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek'' suçundan 6 aydan 5'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.

Yaş küçüklüğü dikkate alınarak hakkında, ''Tasarlayarak, çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmek'' suçundan 18 ile 24 yıl arasında hapis cezası istemiyle Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Cem Garipoğlu'nun dosyası da 11 Şubatta yapılan ilk duruşmada, aralarında hukuki ve fiili bağlantı bulunduğu gerekçesiyle bu davayla birleştirilmişti.

Münevver Karabulut'un, Cem Garipoğlu ve baba Nida Garipoğlu tarafından öldürüldüğü ileri sürülüyor.

Annesi Tülay Garipoğlu'nun kanları temizlediği, amcası Hayyam Garipoğlu ile 3 kişinin Cem Garipoğlu'nun kaçmasına yardım ettiği iddia ediliyor.

CEM İÇİN 24 YIL HAPİS İSTEMİ
Suçun işlendiği tarihte 18 yaşından küçük olduğu için Cem Garipoğlu'nun 24 yıla kadar hapsi isteniyor.

Tutuklu olan baba Nida Garipoğlu için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Cem'in kaçmasına ve saklanmasına yardım eden annesi ve amcasının da aralarında olduğu 5 sanığa ise 5 yıl hapis cezası isteniyor.

Cem Garipoğlu'nun hakim karşısına çıktığı ilk duruşma olaylı geçmişti. Münevver Karabulut'un erkek kardeşi Enver Karabulut, içinde tuz ruhu olan bir şırıngayı Cem Garipoğlu'na fırlatmış, mahkeme salonunda kargaşa çıkmıştı. Enver Karabulut'un bundan sonraki duruşmalara alınıp alınmayacağı ise bilinmiyor.

Münevver Karabulut'un neden öldürüldüğü, baba Nida Garipoğlu'nun bu cinayette nasıl rol aldığı, Cem Garipoğlu'na saklandığı 197 gün boyunca kimlerin yardım ettiği cevap bekleyen sorular arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.