Gönüllüler, depremzedeleri unutmadı

Gönüllüler, depremzedeleri unutmadı
Yardım kuruluşları, Elazığ'daki depremzedeleri ilk günden itibaren yalnız bırakmadı. Depremden üç saat sonra bölgeye ulaşan Kimse Yok mu Derneği, 7 köyde 3 bin paket su ve meyve suyu dağıttı. Derneğin batı illerindeki gönüllüleri ise battaniye, giyim ve g

Kimse Yok mu Derneği Yardımlar ve Şubeler Koordinatörü Kemal Dadaşoğlu, depremi haber alır almaz Elazığ Valiliği Afet Koordinasyon Merkezi'yle görüştüklerini ve depremzedelerin acil ihtiyacı olan su ve meyve suyunu bölgeye gönderdiklerini söyledi. Dadaşoğlu, depremin ikinci günü Elazığ, Antalya, Diyarbakır ve Gaziantep illerindeki gönüllülerle birlikte 6 köye temizlik malzemesi, battaniye, çocuk bezi ve giyim ulaştırdıklarını belirtti. 

Dadaşoğlu, "Derneğimizin 28 lojistik merkezi bulunuyor. Bu sayede en kısa zamanda mağdurlara ulaşıyoruz." dedi. Depremzedelere yönelik yardımlarının devam ettiğini anlatan Dadaşoğlu, Ankara ve Antalya'daki Kimse Yok mu gönüllülerin başsağlığı için köylere geleceğini dile getirdi.

Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Şubesi de Okçular, Yukarı Demirli ve Yukarı Kanatlı köylerine yardım götürdü. Derneğin Diyarbakır Müdürü Aydın Taşdemir, deprem bölgesinde en acil ihtiyacın kışlık battaniye olduğunu ifade etti. Gaziantep'teki bir gönüllünün 250 battaniye gönderdiğini anlatan Taşdemir, "Halıdan battaniye, ıslak mendilden yemeğe kadar bütün yardımları en kısa sürede ulaştırdık." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.