'Yeşil kartları biz değil, Ankara iptal ediyor'

'Yeşil kartları biz değil, Ankara iptal ediyor'
Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, son günlerde artan gösteren yeşil kart iptallerinin kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi. Balkanlıoğlu, "Yeşil kart bürolarında çalışan memurlar, bu sistemi bilmedikleri için vatandaşlara valiliğin emri olduğunu söylüy

Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Balkanlıoğlu, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nce yapılan kontrollerde Bingöl'de birçok yeşil kartlının adına ev, araba ve benzeri maddi değerler tespit edildiğini anlattı. Bunun üzerine yaklaşık 5 bin yeşil kartın bakanlık tarafından iptal edildiğini belirten Balkanlıoğlu, "Bakanlığın araştırmasında ilimizde yeşil kart sahibi 733 kişi adına araç, 690 kişi adına gayrimenkul, 510 kişi adına bankada mevduat, 21 kişinin yatırım işlemi, 505 kişinin gayrimenkul sattığı ve 2.246 kişinin de çeşitli menkullere sahip olduğu tespit edilmiştir." şeklinde konuştu. 

Bağ-Kur prim borçlarını ödeyemeyen muhtarlara zamanında yeşil kart verildiğini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, aldıkları maaşla Bağ-Kur borcunu ödeyemeyen muhtarların sağlık güvencesinden faydalanamadığını kaydetti.

Sosyal güvencesi olan insanların kanun gereği yeşil karttan istifade edemediğini dile getiren Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce Türkiye'de merkezi bir denetim sistemi yoktu. Her şey elektronik ortama alındıkça bütün devlet kurumları birbirlerinden haberdar olmaya başladı. Devletin teftiş elemanları, vatandaşlık numarasını bilgisayara girdikleri zaman bu şahsın üzerinde Türkiye çapında gayrimenkul var mı, alıp satıyor mu, borsada hisse senedi var mı, şirket ortaklığı var mı gibi her şeyi görüyor. Yeşil kart iptallerini de bakanlık yapıyor. Bunun valiliğimizle bir ilgisi yok. Kamuoyunda valiye karşı bir tepki oluşmuş. Vali, 'garibanın yeşil kartını iptal etmiş' gibi söylentiler oluyor. Bu iptalleri biz değil, Ankara yapıyor. Bugüne kadar haksız yere yeşil karttan sağlık hizmeti alanlardan faiziyle beraber ücret geri alınacak."


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.