Tevafuk IPHONE'da!

Tevafuk IPHONE'da!
Çok şeyleri bir yerde görmek isteyenler için Tevâfuklu Kur’ân-ı Kerim artık iPhone’da

HABERİN FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Kur’ân-ı Azimüşşan’ın basımı için kurulmuş matbaa tesislerinde gerekli hürmet ve ihtimamla, özel olarak yetiştirilmiş çalışanlarla neşredilen Tevâfuklu Kur’ân-ı Kerim, yine titiz bir çalışmanın neticesi olarak iPhone’lara yüklenmek için Apple Store’da yerini aldı. ( http://itunes.apple.com/tr/app/kuran/id359590159?mt=8 )
Tevâfuklu Kur’ân-ı Kerîm’in iPhone’da iki fonksiyonu önem arz ediyor. Birincisi, programda okuduğunuz yerleri kaydedip sonradan devam edebiliyorsunuz; ikincisi, okuduğunuz sayfayı Kâbe imamlarının sesinden dinleyebiliyorsunuz. Çözünürlük kalitesinin yüksekliği başka önemli bir özellik olarak çıkıyor karşınıza. Elinizde cep boy bir Kur’ân-ı Kerim taşıyor hissini yaşıyorsunuz.

Tevafuk nedir?
Tevafuk, iki şeyin birbirine uygun ve denk gelmesi demektir. Özellikle, tesadüfe verilme ihtimali olmayan ve arkasında İlâhî bir kasıt ve iradenin varlığı hissedilen denk gelmelere denir.

Kur’an ve Tevafuk
Kur’an’ın 604 sayfasının çoğunda “Allah” lafzı mükerrer olarak geçmektedir. Bu lafızlar, her sayfada ya alt alta, ya karşılıklı sayfalarda üst üste, ya da bir yaprağın iki sayfasında sırt sırta gelerek, ya da sayfalar arasında birbirine tevafuk etmektedir.

Maddeci dinsiz felsefenin insanları derinden etkilediği ve akılları gözlerine inmiş ve görmediğine inanmayan veya inanmakta zorlanan insanların yaşadığı böyle bir asırda Kur’an’ın gözlere hitap eden tevafuk mucizesinin ortaya çıkması, gayet manidardır ve tamamen Allah’ın bir lütfudur.

Ayrıca; böyle bir mucizenin Kur’an’ın inişinden yaklaşık 1350 sene sonra ortaya çıkmasında, şöyle bir hikmet daha vardır: Eğer ilk yazılan Kur’an’da bu mucize görünse idi; müşrikler ve sonraki asırlarda yaşayan gayr-i müslimler “Bunu Muhammed (sav) ve ashabı çalışıp denk getirmişler” diyeceklerdi. Bu kadar zaman sonra, üstelik insanların “Görmediğime inanmam.” demeye başladıkları bir dönemde keşfedilmesi bütün itirazları çürütecek ve bu asrın insanına Kur’an namına kuvvet verecek bir durumdur.

Bediüzzaman Hazretleri bu konu hakkında ne diyor?
Bu konuya dair Bediüzzaman Hazretlerinin şu ifadelerini mealen buraya almak durumundayız.
“Kur’an-ı Mucizü’l-Beyan’ın bu harikalık yönlerinden göz ile görünecek kısmının beş altı cihetinden bir cihetini gösterecek yeni bir Kur’an Elhamdülillah yazıldı. Ümmetçe Hafız Osman hattıyla kabul görmüş Kur’an’ın aynı sayfalarını ve satırlarını muhafaza etmekle beraber, Allah lafzı Kur’an’da toplam 2806 defa tekrar ettiği halde bazıları hariç kalıp geri kalanı tevafuk ettiğini anladık. Sayfa ve satırlarını değiştirmedik. Sadece düzenledik. O tanzimden harika bir tevafuk ortaya çıktı. Yazdığımız Kur’an’ın parçalarını bir kısım ehl-i kalb görmüş, Levh-i Mahfuz hattına yakın olduğunu kabul etmişler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.