Yağışlar yer altı sularını arttırdı, çiftçinin yüzü gülüyor

Yağışlar yer altı sularını arttırdı, çiftçinin yüzü gülüyor
Yer altı suyu konusunda önceki yıllarda sıkıntılı bir süreç yaşayan Elbistan'da bu yıl su sorununun yaşanmayacağı kaydedildi.

2010 yılı itibariyle yer altı su seviyelerinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Jeofizik Mühendisi Sefa Demir, "Arazisine sondaj yaptıranlar bu yıl su konusunda sorun yaşamayacak. Çünkü Elbistan'da geçen yıllara oranla yer altı su seviyesi oldukça iyi. Bereketli bir dönem geçireceğiz." dedi. 

Demir, "Geçtiğimiz senelere oranla artezyen çalışmalarında elde ettiğimiz yer altı suları bu yıl daha fazla. Debisinin yüksek olması suyun fazla olduğunun da bir göstergesi. Dolayısıyla bu bölgede debisi yüksek bol miktarda yer altı suyu kaynağı mevcut. Geçen yıl birçok bölgede su bulunamazken bu yıl yağışların fazla olması nedeniyle su sorunu yaşanmıyor. Bahar mevsimiyle sondaj çalışmalarına da hız veriliyor. Yer altı suyunun bol olması çiftçilerimizi ve dolayısıyla bizi çok sevindiriyor." şeklinde konuştu.

Sondaj çalışmalarının belgeli ve işinin ehli kişilerce yapılması gerektiğini aktaran Sefa Demir, "Yer altı suyu arama ve kullanma belgelerinin yetkili mühendisler tarafından yapılması gerekiyor. Sondaj çalışmalarının yapılacağı alanda mutlak suretle mühendislik etüt çalışması yapılmalı ve rapor hazırlanmalı. Bu durum çiftçilerimizin yararınadır." görüşünü aktardı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.