Meğer hepsi kurmacaymış

Meğer hepsi kurmacaymış
'Soykırım yapılırken ormandaki kurtlara sığındım', 'Kendimi korumak için bir Alman askerini öldürdüm' dediği olayların hiçbirini yaşamamış meğer Misha Defoncesa ya da Monique De Wael.

İkinci Dünya Savaşı kuşkusuz insanlık tarihinin en karanlık dönemlerinin başında gelir. Neredeyse 50 milyon insanın hayatını kaybettiği bu savaşla ilgili en çok anlatılan hikayeler genelde Nazilerin Yahudilere uyguladığı soykırımdan kaçanların anlattığı olaylar oluşturur. Kimileri gerçekten yaşadıkları travmaları kitaplaştırarak o dönemin karanlık yüzünü yansıtırken, kimileri de bu dönemle ilgili kurdukları fantezileri gerçekte olmuş gibi yazarak milyonlar kazandılar.

ORMANDA KURTLAR BüYüTMEMİŞ
Kurduğu fantezilerle olmamış olayları kitaplaştırıp milyonlar kazananlar biri de Misha Defoncesa adlı Belçika asıllı bir yazar. Asıl adı Monique De Wael olan Defoncesa’nın Yahudi soykırımı yaşandığı dönemde Naziler’den kaçarak bir ormana sığındığı ve burada kurtlar tarafından korunduğuyla ilgili bir sürü fanteziyi içinde barındıran ‘Misha: Soykırım Yılları Hatırası’ adlı kitabı meğerse, kurmaca materyallerden oluşuyormuş.

18 DİLE çEVRİLDİ, FİLMİ YAPILDI, MEĞER KURMACAYMIŞ
Halen Amerika’da yaşayan 71 yaşndaki Defoncesa’nın yazdığı ve ‘en çok satılan kitaplar’ arasında gösterilen ‘Misha: Soykırım Yılları Hatıraları’ kitabı tam 18 dile çevrildi ve Fransa’da kitapta anlatılanların konu edindiği bir film bile yapıldı. Kitabında 3060 kilometre yol kat ederek Avrupa’da ailesini bulmaya çalıştığı ve kendisini korumak için bir Alman askerini öldürdüğüne ilişkin tüm yazılanların hayali olduğunu kabul eden Defoncesa, önceki gün avukatları aracılığıyla yazdıklarının kurmaca olduğunu bildirdi.

İSRAİL GAZETESİ ŞAŞIRDI: YAHUDİ BİLE DEĞİŞMİŞ
Bir İsrail gazetesinin şaşkınlığını ortaya koyan ‘Yahudi bile değilmiş’ dediği Defonseca, “Bu hikaye benim hikayem. Ancak anlatılanlar gerçek değil, sadece benim gerçeklerim’ diyerek, “İhanete uğradıklarını hissedenlerden bağışlama diliyorum” dedi.

Savaş yıllarında ailesini bulmak için hiçbir zaman evden kaçmadığını ifade eden Defoncea, ailesinin Naziler tarafından Belçika direnişçilerine üye oldukları gerekçesiyle öldürüldüğünü söyledi.

(habervaktim – Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.