Engellilere deprem eğitimi verildi

Engellilere deprem eğitimi verildi
Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyelerine Uludağ Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu tarafından 'Deprem Bilinçlendirme Eğitimi' verildi.

Bursa Kent Konseyi, Elazığ'da yaşanan depremin ardından Bursa'da deprem konusunda vatandaşları bilgilendirmeye yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, engelliler meclisi üyelerine verilen deprem bilinçlendirme eğitiminin konsey bünyesindeki diğer meclislere de verileceğini belirtti. Uludağ Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu üyelerine çalışmalarını gönüllü olarak desteklediklerinden dolayı teşekkür eden Pala, "Son günlerde ülkemizi yasa boğan deprem bizi çok etkiledi. Bu nedenle deprem bilinçlendirme eğitimini çok önemsiyoruz. AKUT ile Bursa Kent Konseyi'nin işbirliği devam edecek." dedi.

Uludağ Üniversitesi AKUT Öğrenci Topluluğu Başkanı Pervin Kaçtı da eğitimde deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenlerin anlatıldığını belirtti. Kaçtı, "Depremde öncelikli olarak soğukkanlı olunmalıdır. Engelli vatandaşlar da deprem sırasında panik yapmamalı ve gidebildikleri ölçüde güvenli bölgelere geçerek, 'yat - kapan - tutun' dediğimiz temel hareketi yapmalıdırlar. Hiçbir şekilde soğukkanlılıklarını kaybetmemeliler." dedi. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.