Psikologlar, aile içi iletişimi masaya yatırdı

Psikologlar, aile içi iletişimi masaya yatırdı
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren Yediveren Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, aile içi iletişim konulu seminer düzenledi.

Tavşanlı Özel Başarı İlköğretim Okulu Konferans Salonu'ndaki seminerde konuşan Tavşanlı Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Psikolog Danışman Ayfer Hatipoğlu; anne, baba ve çocuk iletişimi konulu seminerde çocuğun ilk eğitimini anne babadan almasının önemine değindi. Çocukla iletişim konusunda ona değer verilmesini ve ödüllendirerek motive edilmesini isteyen Hatipoğlu, ona sevgiyle yaklaşmanın olumlu etkileyeceğini kaydetti.

Emet 3 Eylül İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Psikolog Danışman Belkıs Edige Yeğin ise boşanmanın aile ve çocuk üzerindeki etkilerini anlattı. Boşanan çiftlerin çocuklarında güven duygusunun azaldığını, yalnızlaştıklarını ve çocukların kendilerini boşlukta hissettiğini söyledi. Her bir erkek ya da bayan için yüzlerce karşı cinsin olabileceğini, ancak çocuk için bir tane anne ve baba olduğuna dikkat çeken Yeğin, bir öğrencisinin boşanan anne-babası için "arkadaşlarıma 'boşandı kelimesi yerine vefat ettiler' demek benim için daha kolay olurdu" şeklindeki sözlerini hala unutamadığını belirtti.

Tavşanlı Yavuz Selim Koleji Öğretmenlerinden Psikolog Danışman Şaban Ali Acar da televizyon, telefon ve internet kültürünün iletişimi engellediğini ve iletişimi engelleyen unsurların kontrollü kullanılmasını önerdi.

Seminerin ardından 50 yıllık aile hayatını birlikte sürdüren Nihat Babir, Ahmet Akın ve Hasan Hüseyin Aksaplı ile eşlerine birer hediye verildi. Ayrıca Yediveren Derneği Başkanı Esra Demiroğlu da semineri sunan konuşmacılara çiçek takdim etti ve seminere emeği geçenlere teşekkür etti. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.