İnternet müptelası çocuklara 'karakter' dolandırıcılığı

İnternet müptelası çocuklara 'karakter' dolandırıcılığı
İnternette oyun oynayan çocukları, belirli aşama kaydettikten sonra "Sana karakter satacağım" diyerek hesabına para aktarmasını istediği belirlenen şahıs yakayı ele verdi. Dolandırıcılığını, 'Dofus' isimli oyun üzerinden gerçekleştirdiği iddia edilen şahı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar polisleri harekete geçirdi. İddiaya göre, çocukların internette oynadıkları 'Dofus' isimli Fransız menşeli oyunda, karşılarına çıkan bir şahısın, çocuklara her aşama kaydettiğinde bir karakter sattığı öne sürüldü. Polisin yaptığı incelemeler sonucunda, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden bu oyuna ortak olan çocukların oyunda kaydettiği her aşamada, karşılarına çıkan şahıs, çocuklara karakter ve araç-gereç satacağını söyleyerek, onlardan hesabına para aktarmasını istediği ortaya çıktı. İnternet üzerinden yapıldığı iddia edilen bu dolandırıcılık ile ilgili ifadelerine başvurulan ailelerin iddiasına göre, çocuklar 'karakter alacağım' düşüncesi ile ailelerinden para istiyor. Çocuklar, bu parayı da ailelerinden okul aidatı adı altında şahsın verdiği hesap numarasına yatırmasını istiyor. Şahıs iddialara göre bu şekilde internet üzerinden şimdiye kadar 100 çocuğu dolandırıyor. Polisin yaptığı uzun inceleme ve araştırmalar sonucu, elde edilen bilgi ve bulgular neticesinde, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduğu ileri sürülen Burak A. isimli şahıs, Levent'te bir adreste yakalandı. Şahıs ve adresinde yapılan aramalarda bir adet laptop ele geçirildi. Şahsın banka hesaplarını inceleyen polisler, çocuklardan aktarıldığı iddia edilen 9 bin 500 lira tespit etti. Yetkililer şahsın hesap hararetleri incelenmediği için mağdur çocuklardan elde edilen paranın 9 bin 500 liradan çok daha fazla olduğu belirtiliyor. Gözaltına alınan şahıs savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma istemi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkeme dolandırıcı olduğu iddia edilen şahsı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. 

Öte yandan söz konusu şahsın, İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmasına rağmen bu işi hiç yapmadığı, kendini internet oyunları üzerinden geliştirdiği bildirildi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.