Günler 'çeyrek'siz kaldı

Günler 'çeyrek'siz kaldı
Altın fiyatlarındaki artış ev hanımlarının düzenlediği günlerin vazgeçilmezlerinden olan çeyrek altına olan ilgiyi azalttı.

Birkaç ev hanımının bir araya gelerek düzenlediği günlerde, artık çeyrek altının yerini 50 liranın tercih edilmeye başlandığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, özellikle ekonomik durumları iyi olmayan ev hanımları, düzenledikleri günlerde bir araya gelerek hem sıkıntılarını paylaşıyorlar hem de çeyrek altın sahibi oluyorlar. Günlerde toplanan "çeyrek altın" son aylarda yüksek fiyatı nedeniyle artık tercih edilmez hale geldi.
    
Ev hanımı Didem Alan, 90-92 lira civarında olan çeyrek altının fiyatının aile bütçelerini sarstığını belirterek, bu nedenle çeyrek altın yerine 50 liranın tercih edilmeye başlandığını söyledi.
    
-KUYUMCULAR ODASI BAŞKANI BAŞMAN-
    
 Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman da AA muhabirine, 5 ay öncesine kadar ev hanımlarının altın günü için kuyumculara geldiğini, şimdilerde ise çeyrek altına olan ilginin bir hayli azaldığını söyledi. Başman, ''Üyelerimiz daha önce günde 50-60 tane çeyrek satarken, son günlerde bu rakam 15-20'ye düştü. Üyelerimiz artık siftahlarını çeyrekle bile yapamaz oldu. Satışlarımızın artacağı günleri umutla bekliyoruz'' dedi.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.