Vahyin imbiğinden özlü sözler!

Vahyin imbiğinden özlü sözler!
Şerefli okurlarım, bu hafta Mustafa İslamoğlu Hocanın “özlü sözler” isimli eserinden söz edeceğim. Vahyin ışığından damıtılmış bu sözler, her mümin için mutlaka ayrı bir pencere açacaktır. Ben benim için açmış olduğu pencereyi sizinle paylaşma

Bir söz insanın hayatını inşa etmeye kadirdir. Birde bu söz, vahiy ile damıtılmışsa elbette ki tesiri daha fazla olacaktır. Şu bir gerçek ki; “söz uçar yazı kalır” işte bu sözlerin uçmaması için Mustafa İslamoğlu Hoca, bu muhteşem sözleri biz kardeşlerinin istifade etmesi için kitaplaştırmıştır.

Kitabımız “Düşün yayınları” tarafından basılmıştır. Tam olarak 206 sayfadır. Kitapta birçok konu mevcuttur. Her söz bir mana taşımaktadır. Her söz bizim düşünce dünyamızda geniş bir pencere açmaktadır.

Kitabın birçok yerine notlar düştüm. Geriye dönüp baktığımda altını çizmediğim söz kalmamış gibi. Bu güzel ve anlamlı sözlerden birkaç tanesini sizinle paylaşmak istiyorum:

“Herkesin adandığı bir kapı vardır; sen Allah’ın kapısına adan”

“Allah demek anlam demektir”

“Bakışı yamuk olan baktığı neyi düzgün görebilir ki!” evet bakışı doğru olan doğru pencereden hayata bakar…

“cenneti görseydik ölürdük; bu yüzden ölünce göreceğiz.” Ve yine başka bir söz; “insan insanın hem cenneti hem de cehennemidir.” Bunun içinde dostlarımızı vahiy ehli olanlardan seçmeye dikkat etmeliyiz.

“Rahmet çeşmesi kulluk vanasıyla açılır” demek ki, ne kadar çok kulluk bilinci, o kadar çok rahmet!

Kitabın arka kapağından bir mesaj:

“Beden sarayının sultanı ruhtur. Sultan yoksa saray ne işe yarar? Hava yoksa ciğer ne işe yarar? Kan yoksa kalp ne işe yarar? İman yoksa yürek ne işe yarar? Sevgi yoksa gönül ne işe yarar? Su yoksa toprak ne işe yarar?

Şunu unutmayalım ki; mana yoksa söz ne işe yarar? Şerefli okurlarım her sözün mutlaka bir manası olmalıdır. Mana denizinde size yardımcı olacak bir kitap, “söz” üstadının kaleminden bizlere sunulmuştur.

Biricik Rabbim Mustafa İslamoğlu hocanın kalemini ve ellerini bırakmasın. Biricik Rabbim bizleri de “özü” ve “sözü” bir olanlardan eylesin…

Sevgi ve dua ile…

ZİYA GÜNDÜZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.