Tüp bebekte ölü doğum riski 4 kat daha fazla

Tüp bebekte ölü doğum riski 4 kat daha fazla
Danimarka'da yapılan bir araştırma, yapay döllenme yöntemiyle hamile kalan kadınların ölü doğum yapma olasılığının normal yollarla hamile kalanlara göre 4 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma, başta tüp bebek yöntemi olmak üzere hamilelik içi

Dünyanın önde gelen pek çok tıp dergisinde yayınlanan araştırma için Danimarkalı bilim adamları 20 binden fazla hamile kadını inceledi. Kadınların hamile kalma yöntemlerini ve doğan çocukları inceleyen bilim adamları, yapay döllenme yöntemiyle hamile kalan kadınların ölü doğum gerçekleştirme oranını binde 16,2 olarak saptarken bu oranın normal yollarla hamile kalan kadınlarda binde 3,7 ile 5,4 arasında değiştiğini ortaya koydu. 

Henüz yapay döllenmenin olumsuz yönlerinin tam olarak bilinmediğini ifade eden bilim adamları bu konuda bütün tıp dünyasından destek bekliyor. Araştırmacılardan Kirsten Wisborg, "Şu anda yapay döllenmenin ölü doğum riskini neden arttırdığını tam olarak bilemiyoruz. Ama araştırma oldukça geniş çaplı henüz bütün sonuçları tam olarak değerlendirme fırsatı bulamadık. Sonuçlar bütün tıp dünyası tarafından yorumlanmalı." dedi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.