Cansuyu'ndan Darfur'a 500 bin dolar 

Cansuyu'ndan Darfur'a 500 bin dolar 
Darfur'a yardım için düzenlenen konferansta yardım için elini uzatan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2015 yılına dek su ve tarım projelerine 500 bin dolar bağışlayacak.

Türkiye ve Mısır'ın eşbaşkanlığında İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) tarafından düzenlenen Uluslararası Darfur Donörler Konferansı, 21 Mart 2010 tarihinde Kahire'de gerçekleştirildi. 80'den fazla ülkeden temsilciler, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Kızılay ve Kızılhaç örgütlerinden yetkililerin katıldığı konferansta Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni Genel Başkan Mustafa Köylü temsil etti.

İç savaş sırasında yerlerinden edilmiş Darfurlular için inşa edilecek köylerin, yolların ve çimento fabrikasının kurulması amacıyla 850 milyon dolar toplanan konferansta Cansuyu Derneği 500 bin dolarla katkıda bulundu. Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü yaptığı açıklamada Cansuyu'nun her zamanki gibi zorluklar ile karşı karşıya bulunan halkların yanında olmaya devam edeceğini söyleyerek, Cansuyu'nun 2015 yılına kadar Darfur'daki su ve tarım projelerine 500 bin dolar bağışlayacağını belirtti.

Konferansla ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Mustafa Köylü yaptığı açıklamada, Darfur ve Sudan hükümeti arasında yaşanan gerginliğin dış kaynaklı olduğunu belirterek, iki taraf arasında aslında bir gerginlik olmadığını, barış sürecinde olumlu gelişmeler yaşandığını ifade etti. Uluslararası topluma Darfur halkı ve Sudan Hükümeti ile dayanışmasını sergilemesi için önemli bir fırsat sunulduğunu kaydeden Köylü, katılımcı ülkelerin Darfur halkına verdikleri değeri ortaya koyma imkanını elde ettiklerini dile getirdi.

Konferansta ikili görüşmeler gerçekleştiren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, Darfur için uluslararası toplum tarafından toplanacak yardımların amacına ulaşması için projelerin büyük dikkatle uygulanmasının önemine işaret etti. Cansuyu'nun Afrika'daki projeleri hakkında katılımcılara bilgi veren Köylü, yapılan gıda yardımları ile Afrika'daki fakirlik ve yoksullukla mücadele edilemeyeceğini, tarım, sağlık, eğitim ile ilgili projeler üzerinde çalışılması gerektiğini vurguladı.

Afrika'daki insanlara yiyecek, içecek dağıtmanın o insanlara gerçek manada bir iyilik yapıldığı anlamına gelmediğini dile getiren Köylü, "İnsanlara balık vermesini değil balık tutmasını öğretmeliyiz. Onların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamadan, kendi dinamizmlerini devreye sokmadan oradaki açlığın ve yoksulluğun ortadan kalkacağına inanmıyoruz. Kendi problemlerini kendilerinin çözebileceği bir hale getirmek için bir yol açmak istiyoruz." diye konuştu.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.