Âlimin ölümü, âlemin ölümü: İbrahim Canan

Âlimin ölümü, âlemin ölümü: İbrahim Canan
Elim bir trafik kazası sonucunda yaşamını yitiren hadis âlimlerindenİbrahim Canan hocanın ailesi, yakınları ve akademisyen arkadaşları,Samanyolu Haber Televizyonunda bu akşam onu anlatacaklar.

FOTOĞRAFLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

SENAİ VECİHİ AKFIRAT


Samanyolu Haber TV, aylık periyotlarla yayınladığı belgeselde 14 Ekim 2009 tarihinde elim bir kaza sonucu hayata veda eden Prof. Dr. İbrahim Canan'ın hayatını ekranlara getirecek. Yapımcılığını Nermin Mazlum'un yaptığı belgesel, “Âlimin ölümü, âlemin ölümü: İbrahim Canan” adıyla bu akşam saat 23.10'da ekrana gelecek.

BEDİÜZZAMAN’IN MEŞHUR FOTOĞRAFINI ÇEKEN KİŞİ

Ömrünü Kur'an ve Sünnet ekseninde yaşayan İbrahim Canan Hoca, önemli bir hadis âlimiydi. 69 yıllık yürüyüşünde tek gayesi İslam'a hizmet oldu. Nefes aldığı her anı öğrenmek ve öğretmek için harcayan Canan hocanın Bediüzzaman Hazretleri ile olan tanışıklığı ve duasına mazhar olması, onu farklı kıldı. Üstad'ı Beyrut Palas Oteli'nden çıkarken gösteren meşhur fotoğrafı o çekti. Canan hocanın ölmeden önceki en büyük arzusu bir 'Aile Okulu' kurmaktı. Birçok Müslüman’a nasip olmayan bir cenazeyle Rahmet-i Rahman'a kavuşan İbrahim Canan hocanın ailesi, yakınları ve çalışma arkadaşları bugün 23.10’da onu anlatacaklar. Prof. Dr. İbrahim Erkul, Prof. Dr. Suat Yıldırım, Hasan Candan, Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, Çinili Camii İmamı Ahmet Yüter, Prof. Dr. Raşit Küçük, Harun Tokak, Prof. Dr. Ali Rıza Abay, Prof. Dr. Emrullah Yüksel, eşi Zarife Canan ve yedi çocuğu programda İbrahim Canan hocadan anekdotlar anlatacaklar. Ayrıca Fethullah Gülen’in de Canan Hocayla ilgili düşünceleri belgeselde ye alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.