Engelli çocuklarını sırtlarında üçüncü kata çıkarıyorlar

Engelli çocuklarını sırtlarında üçüncü kata çıkarıyorlar
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde fiziksel engelli ilköğretim öğrencileri okulda asansör bulunmaması sebebiyle anne ve babalarının sırtında sınıflarına taşınıyor.

Profesör Dr. Halet Çambel İlköğretim Okulu 5.sınıf öğrencisi 13 yaşındaki kızı Selin Demirkafa'yı iki yıldır 3.kattaki sınıflara sırtında taşıyan fedakar anne Ayşe Demirkafa, kızının daha iyi eğitim alması için elinden geleni yaptığını fakat okulda bazı engellerle karşılaştığını söyledi.

Kızını, 2,5 kilometre uzaklıktaki evlerinden okula akülü araba ile getirdiğini söyleyen anne Demirkafa, "Kızım 13 yıldır engelli.Okuması için ne gerekiyorsa yapıyorum. Okula akülü araba ile geliyoruz fakat 3 katlı okulda asansör olmadığı için kızımı sırtımda 2.ve 3. kattaki dersliklere çıkarmak zorunda kalıyorum. Ders bittiğinde teneffüse aşağıya indiriyorum tekrar 3. kata çıkarıyorum. Bu şekilde günde 3-4 kez merdivenleri inip çıkıyoruz.Yetkililerden okula bir asansör sistemi yaptırılmasını istiyorum." dedi.

Çocuklarını 2 yıldır sırtında dersliklere taşıdığını belirten baba Mustafa Demirkafa ise kızının okuması için bir ömür boyu daha taşımaya razı olduğunu fakat okulda bir asansör olmasının daha iyi olacağını söyledi.

Okulda kendi çocuğu gibi 2 tane daha öğrenci olduğunu söyleyen Demirkafa, "Okulda kızım gibi engelli 2 öğrenci daha var.Bu öğrencilerinde ailesi çocuklarını sınıflara sırtında taşıyorlar.Okulda engelli aracı için düzenleme yapılmış fakat asansör unutulmuş.Okula yapılacak olan bir asansör sistemi hem öğrencileri hem de ailelerini rahatlatacaktır."diye konuştu.

Okulda babası tarafından 3. kata çıkarılan diğer bir öğrenci ise 10 yaşındaki fiziksel engelli Oğuz Kaan Çiğil.her gün babası Mesut Çiğil tarafından sırtında 3. kata çıkarılan 4. sınıf öğrencisi Oğuz Kaan, okula asansör yapılmasının kendileri için çok iyi olacağını söyledi.

Yine ortopedik engelli İlköğretim 2.sınıf öğrencisi Yasemin Cansever (10), arkadaşlarının desteği ile yürüyebiliyor.

Okulun çok güzel olduğunu fakat tek eksikliğin bir engelli asansörü olduğunu söyleyen anne Meliha Cansever, "Her sabah kızımla okula gidiyorum.Her gün onu üçüncü kata çıkarmak ve indirmek zorunda kalıyorum. Okul bir engellinin okuması için tam olarak düzenlenmediğinden ders saatleri boyunca sınıfın kapısında çocuğumu bekliyorum.Okula asansör yapılması için yetkililerden yardım bekliyoruz." şeklinde konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.