Tecavüz davalarının sürecine tepki!

Tecavüz davalarının sürecine tepki!
FeministBiz Oluşumu üyesi bir grup kadın Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasıyla tecavüz davalarının yargı sürecine tepki gösterdi. 

Ellerinde ''Tecavüz var, davası yok. Davası var, cezası yok'', ''erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz'' yazılı pankartlarla bina önünde toplanan grup, yargıdaki çelişkili kararların tecavüz davalarında mağdurların zarar görmesine yol açtığını savundu. 
''Yargıtay'ın tecavüz iddiasına ilişkin bir davada İstanbul Adli Tıp Kurumundan rapor alınmadığını gerekçe göstererek, mahkumiyet kararını tecavüz suçlusunun lehine bozduğunu, bir başka davada ise savcılığın Adli Tıp Kurumu raporuna rağmen yetkili olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdiğini'' ileri süren grup, bunun kabul edilemez bir çelişki olduğunu ifade etti.
Tecavüz suçlarından korunanların hep tecavüzcüler, zarar görenlerin ise kadınlar olduğunu söyleyen grup, ''erkek değil, gerçek adaletten'' yana olduklarını ve mağdur kadınların haklarını aramayı sürdüreceklerini kaydetti.
Grup, daha sonra yanlarında getirdikleri pankartları Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün demir parmaklıklarına asarak bina önünden ayrıldı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.