Arkadaşları ve köylüleri Çağla'yı unutmadı

Arkadaşları ve köylüleri Çağla'yı unutmadı
Arkadaşlık teklifini kabul etmediği gerekçesiyle 47 bıçak darbesiyle öldürülen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Çağla Arin, vefatının 2. yıl dönümünde, ailesi, köylüleri ve sınıf arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı.

22 yaşındaki doktor adayı için Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Meşedalı köyünde düzenlenen törende yakınları gözyaşlarını tutamadı. Çağla için gözyaşları arasında dua eden sınıf arkadaşları, "Sen hep bizimlesin, seni unutmayacağız." dedi. Çağla'nın adını yaşatmak için aşevi kuran köylüler de ailenin acısını paylaştı.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 3. sınıf öğrencisi olan ve sürekli kendisini rahatsız eden okul arkadaşı H.Z. tarafından vahşice öldürülen Çağla Arin, sevenleri tarafından unutulmadı. Harran Üniversitesi'nden gelen arkadaşları, ailesi ve köylüler, Çağla'nın mezarını gül bahçesine çevirdi. H.Z.'yi engellemeye çalışırken çıkan arbedede yaralanan Çağla Arin'in ev arkadaşı Seda Tunca da arkadaşının mezarına geldi. Çağla'yı hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Tunca, "O hep bizimle. Gücümüz yettikçe ona geleceğiz, ziyaret edeceğiz. Onun aramızdan ayrılmasına neden olan kişiyi Allah'a havale ediyoruz." dedi.

Öte yandan, memleketi Bingöl'ün Genç ilçesi Meşedalı köyünde toprağa verilen Çağla Arin için örnek bir dayanışma sergileyen köy sakinlerinin inşa ettiği Çağla Arin Aşevi de hizmete girdi. Aşevinin masraflarının tamamı köylüler tarafından karşılandı.


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.