'İnsanlar birbirlerine karşı yabancılaşmaya başladı'

'İnsanlar birbirlerine karşı yabancılaşmaya başladı'
Kişisel gelişim uzmanı Sıtkı Aslanhan, toplumda insanların birbirlerine karşı yabancılaşmaya başladığını belirterek, kimsenin kimseye tahammül edemez hale geldiğini söyledi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda "Başarı ve mutluluk için hayata gülümse" adlı konferans veren Aslanhan, insani ve kültürel değerlere sahip çıkılmasını istedi.

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Aslanhan, "Gençler, günümüzde hızla gelişen ve değişen dünyada özgüven sahibi, düşünen ve üreten bilinçli bir kuşak olmanın gerekliliğini yerine getirmelidir. Ebeveynlere karşı sorumluluklarını bilmelidir. Onlarla olan ilişkilerinde uyulması gereken sevgi ve saygıya dayalı davranış kurallarını uygulamalıdır." dedi.

Aslanhan, annelerin dizilerle, çocukların bilgisayar ve telefonlarla, babaların da kahvelerde yaşam sürdürür hale geldiğinin altını çizerek, "İnsanlar giderek birbirlerine karşı yabancılaşmaya başladı. Kimse kimseye tahammül edemez hale geldi." şeklinde konuştu.

Konuşmasında sık sık hem kendisinin hem de çevresinde bulunan kişilerin hayatlarından örnekler veren Aslanhan, insanların yalnızlıktan, bunalımdan ve kenara itilmişlikten kurtulabilmesinin tek yolunun, insani ve kültürel değerlere sahip çıkmasıyla mümkün olacağını sözlerine ekledi.

Kilis'e gelmekten ve şehri tanımaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Aslanhan'a konferans sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Türer tarafından bir şilt verildi.

(CİHAN)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.