Bir gecede 100 milyon SMS atıyoruz

Bir gecede 100 milyon SMS atıyoruz
Kablolu, kablosuz ve yeni nesil şebeke operatörlerine yazılım üreten Telenity Genel Müdürü Şerif Beykoz, cep telefonu kullanıcılarının bir biri ile çok yoğun bir şekilde mesajlaştığını bildirdi.

Türkiye’deki cep telefonu operatörlerinin katma değerli servislerden en fazla karı SMS’den sağladığını belirten Beykoz, “Sadece operatörün birinden 100 milyonlarca mesaj gönderiliyor” dedi. Kandil ve bayram gibi özel günlerde ise bu rakamın katlandığına vurgu yapan Beykoz, insanların en çok gece saatlerinde mesajlaştığını anlattı. 

İletişim muhabirleri ile bir araya gelen Telenity Genel Müdürü Şerif Beykoz, Türkiye’nin önemli bir yazılım firması olduklarını belirterek, 30 ülkede 40 cep telefonu operatörü ile çalıştıklarını açıkladı. Yazılım konusunda Türkiye’nin sesini duyurmaya çalıştıklarını belirten Beykoz, “Yazılım denilince Türkiye akıllara gelmiyor ama biz getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Yazılım pazarının önemli bir pazar olduğunu ve katma değeri yüksek ürünler ürettiklerini ifade eden Beykoz, Türkiye’de de önemli operatöre yazılım ürettiklerini bildirdi.

Cep telefonunda operatörlerin konuşmanın dışında katma değerli servislerden elde ettiklerin karın yüzde 90’ını SMS’den sağladığını açıklayan Beykoz, “Sadece AVEA’da bir gecede gönderilen mesaj 100 milyonları buluyor” dedi. İnsanların bir biriyle en çok gece saatlerinde mesajlaştıklarını ifade eden Beykoz, gündüz saatlerinde gönderilen mesaj sayısının çok düşük olduğunu kaydetti. Ev telefonlarından da mesaj gönderilebildiğini ancak insanların bunu tercih etmediklerini ifade eden Şerif Beykoz, “Türk Telekom’a da yazılım hizmetini biz verdik ama ev telefonundan gönderilen mesaj sayısı cep telefonlarına göre çok düşük kaldı” şeklinde konuştu. 

universitehaber.com/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.