İnsanın Allah'la ilişkisini anlatan en güzel sure 

İnsanın Allah'la ilişkisini anlatan en güzel sure 
19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 35 ülkede kutlu doğum programları düzenlediğini hatırlatarak, "Ayrıca, 2010 yılı, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in nazil oluşunun 140

Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 1989 yılından itibaren Peygamber Efendimiz'in (SAS) doğumunu 'kutlu doğum haftası' olarak belirlediğini hatırlattı.

Vakfıkebir Müftülüğü'nce Sabri Bahadır Kültür Salonu'nda 'Kur'an ve Hz. Muhammed (SAV)' konulu bir konferans veren 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Kutlu Doğum Haftası'nın, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz (SAV)'in doğum yıldönümü haftası olduğunu hatırlattı. 1989 yılından itibaren Peygamber Efendimiz'in (SAS) doğumunun Kutlu Doğum Haftası olarak belirlendiğini ifade eden Öztürk, "Diyanet İşleri Başkanlığımız 35 ülkede kutlu doğum programları düzenlemektedir. Ayrıca, 2010 yılı, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in nazil oluşunun 1400. yılı olması hasebiyle Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılı Kur'an yılı olarak kabul etmiştir. Bu etkinliklerin amacı Kur'an-ı Kerim'i ve Peygamber Efendimiz'i (SAS) daha iyi tanımak, sevmek, anlamak ve sünnetini yerine getirmek, dolayısıyla dini hayatımızı geliştirmek ve yüce Allah'ın rızasını kazanmaktır." şeklinde konuştu.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in mealini arz ederek sohbete başlamak istediğini belirten Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, şöyle dedi: "Rahman, Rahim Allah adına. Muhammed sizin erkeklerinizden hiç birinizin babası değildir. O (SAS) Allah'ın Resulü'dür, nebilerin de sonuncusudur. Allah her şeyi bilendir. Ey imam edenler, Allah'ı çokça anın, sabah akşam onu tespih edin. Allah ve melekleri karanlıklardan sizi aydınlığa çıkarmak için destekler sizi, O müminlere karşı çok merhametlidir. O, büyük buluşma gününde selam sözü ile sizi karşılayacaktır. Sizin için çok büyük bir mükâfatla hazırlamıştır. Ey nebi; biz seni bir şahit, bir uyarıcı, bir müjdeleyici, Allah'ın izniyle O'nun yoluna davet eden bir daveti ve ışık saçan bir kandil olarak gönderdik. Öyleyse müminleri büyük bir lütufla müjdele. İnkarcılara ve ikiyüzlülere de boyun eğme, onları kendi hallerine bırak, sen Allah'a yönel, kefil ve ekil olarak Allah yeter."

Doç. Dr Öztürk; konuşmasında, insanın Allah'la ilişkisini anlatan en güzel surenun Fatiha suresi olduğunu dile getirdi. Öztürk, "Bunun içindir ki Fatiha suresini günde, nafilerle birlikte kırkın üzerinde okuruz. Hiç merak ettiniz mi? Neden Fatiha süresini kırktan fazla okuyoruz da başka bir ayeti bu kadar okumuyoruz. Ey Müslümanlar, Fatiha suresi Kur'an'ın bir özetidir. Sizinle ilgili hususlar yer alır surede. 'Siz dışarı çıktığınızda, namazdan ayrıldığınızda Fatiha'ya aykırı o kadar işler yapıyorsunuz ki. Bir yığın iş yapıyorsunuz Fatiha'ya haykırı. Fatiha'ya aykırı hareket etmeyiniz' diye bunu günde kırk defa okutuyorum diyor Cenabı Hak" şeklinde konuştu.

Konferansta, ayrıca, kutlu doğum haftası ile ilgili yapılan kompozisyon ve şiir yarışmasında ilk üç dereceye girenler ödüllendirildi.

Konferansa; Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Kemal Sağlam, Yalıköy Belde Belediye Başkanı Ali Bayram Tanrıverdi, İl Genel Meclis üyesi Rıfat Yavuzyılmaz, Eski İl Müftüsü Nuri Güneş, Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Vakfıkebir Müftüsü Ahmet Tokdemir, imam-hatipler ve vatandaşlar katıldı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.