Ödüller sahiplerini buldu

Ödüller sahiplerini buldu
Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen 'Birlikte Yaşama 2009 Ödülleri' törenle sahiplerini buldu. Ödül törenine farklı kesimlerden birçok ünlü sanatçı, yazar, futbolcu, işadamı ile siyasetçi katıldı.

Bilimsel Çalışma dalında TESEV'e, Edebiyat'ta Elif Şafak'a, Medya'da Hasan Cemal, Taraf Gazetesi ve Açık Radyo'ya, Toplumsal Alanda Örnek Davranış ve Girişimler'de Rakel Dink'e, Görsel, İşitsel Sanatlar ve Sahne Sanatları'nda Güneşi Gördüm filmi ve Kalan Müzik'e, Spor dalında ise Ertuğrul Sağlam'a ödül verildi. Seçici Kurul Özel Ödülü ise Futbol Federasyonu eski Başkanı merhum Hasan Doğan'a verildi. Hasan Doğan'ın ödülünü eşi Aysel Doğan aldı. 

Harbiye Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, AK Parti Milletvekili Edibe Sözen, AK Parti Milletvekili Reha Çamuroğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler katıldı. Geniş katılımın olduğu geceye Orhan Gencebay, Mahsun Kırmızıgül, Saba Tümer, Ediz Hun, Ertuğrul Sağlam, Hilmi Yavuz, Hasan Cemal, Garo Mafyan, Hüseyin Hatemi, Toktamış Ateş, Ekrem Dumanlı gibi isimler de katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan ödül töreni programının sunuculuğunu oyuncu Kadir Çöpdemir yaptı. Programda farklı saz aletleri ile yapılan müzik dinletisi davetlilerden büyük alkış aldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, toplumsal birlikteliğin önemine dikkat çekti. Farklılıkların zenginlik olduğunu belirten Yeşil, "Bugün global dünyada ciddi bir değişim yaşanmakta. Değişimin temelinde insan merkezli, insanı tanımaya doğru bir gelişmeyi görüyoruz." dedi. Yeşil, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu topraklar Mevlana'yı, Hacı Bektaş-ı Veli'yi yetiştirdi. Ne kadar zorlu şartlar içinden gelirsek gelelim, sevgi ile halledilemeyecek hiçbir problemin olmayacağını düşünüyorum."

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de konuşmasında birlikteliğin önemini vurguladı. Jüri üyelerini böyle bir çalışma yaptığı için tebrik eden Şahin, "Birlikte yaşamak hepimizin temel arzusu. Buraya gelirken yol boyu farklı farklı çiçekleri gördüm. Farklı boyda, farklı renkteler ama hiç kavga etmiyorlar. Acaba bu çiçekler gibi bütün farklılıklarımızla birlikte yaşayabilecek miyiz? Bu ödül töreninin buna hizmet etmesini diliyorum. Bu ülkede hangi ırktan olursa olsun birlikte yaşayacağız." şeklinde konuştu. Ödül alanlar arasında yer alan gazeteci Hasan Cemal de Türkiye'nin özgürlük ve demokrasi alanında yürüyüşünün devam edeceğini söyledi.

2009 yılı içinde farklı kültürler ve inançlar arasında birlikte yaşama düşüncesine katkıda bulunan kişilere ödülleri verildi. Bilimsel Çalışma alanında, Türkiye Sosyal Ekonomik Etütler Vakfı Başkanı Can Paker, Edebiyat alanında Elif Şafak, Medya alanında Başar Arslan, Hasan Cemal, Ömer Madra, Toplumsal Alanda Örnek Davranış veya Girişimler kategorisinde Rakel Dink, Görsel İşitsel Sanatlar ve Sahne Sanatları alanında Hasan Saltık, Mahsun Kırmızıgül, Spor alanında merhum Hasan Doğan ve Ertuğrul Sağlam ödüle layık görüldü. Merhum Hasan Doğan'ın Jüri Özel Ödülü'nü eşi Aysel Doğan alırken, programa katılamayan Rakel Dink'in ödülünü ise Oral Çalışlar aldı.

'Birlikte Yaşama 2009 Ödülleri'nin Seçici Kurulu'nda şu isimler yer aldı: Ediz Hun, Garo Mafyan, Hilmi Yavuz, Hüseyin Hatemi, İbrahim Betil, İbrahim Kâfi Dönmez, Mario Levi, Metin Tarhan, Ömer Laçiner, Tayyar Altıkulaç, Ümit Fırat. ayşe tosun, cihan yenilmez

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.