Gül kokusu Adana'yı sardı

Gül kokusu Adana'yı sardı
Adana, Kutlu Doğum Haftası'nı unutulmaz bir geceyle andı. Peygamber sevgisinin coşkuyla anlatıldığı programı 30 bin Adanalı ayakta izledi. Hz. Muhammed'i muhteşem bir devlet adamı, komutan ve aile reisi olarak tanımlayan Adana Valisi İlhan Atış, "O, evren

Kutlu Doğum Haftası, Türkiye'nin birçok şehrinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peygamber sevgisinin coşkuyla idrak edildiği programlardan biri de Adana 5 Ocak Stadı'nda gerçekleşti. Bugüne kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapan stat ilk kez bu kadar anlamlı bir geceye tanıklık etti. Kutlu Doğum Haftası nedeniyle valiliğin himayesinde gerçekleşen programa, Adanalılar büyük ilgi gösterdi. İzleyicilerin oturacak yer bulamadığı gecede adeta izdiham yaşandı. 

Adana İl Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında unutulmayacak bir gece düzenledi. 5 Ocak Stadı'nda gerçekleştirilen programı yaklaşık 30 bin kişi izledi. Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan gecede Adana Valisi İlhan Atış, son peygamber Hz. Muhammed'i muhteşem bir devlet adamı, komutan ve aile reisi olarak tanımladı. Efendimiz'in Veda Hutbesi'nde "hiçbir insanın diğerinden üstünlüğünün olmadığını" vurguladığını anlatan Atış, "Yüreği seviyle dolu Peygamberimiz, barış yüklü mesajında din, dil, ırk, cinsiyet ve mezhep farkı gözetmemiştir. O, evrensel barışın simgesidir." diye konuştu. Programda, Ayna grubundan sanatçı Erhan Güleryüz, Türk halk müziğinin güçlü yorumcusu Fatih Kısaparmak ve Adanalı sanatçı Ali Turaç, gecenin ruhunu yansıtan ilahi ve türküler seslendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.