Londra'da Kutlu Doğum heyecanı

Londra'da Kutlu Doğum heyecanı
Kutlu Doğum haftası münasebetiyle İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen etkinliğe yüzlerce vatandaş katıldı. Kuzey Londra'da The Petchey Academy salonunda gerçekleşen kutlu doğum programına ünlü müzisyen Ertuğrul ErkiŞi ile Samanyolu TV yayın

Program Türkiye'den gelen İstanbul Beyazıt Camii imamı Suat Göztok'un Kur'an tilavetiyle başladı. Suat Göztok, tilavetin ardından Arapça kasideler okuyarak katılımcıları duygulandırdı. Daha sonra sahneye çıkan Mevlana Cami Tiyatro Ekibi, ilahiler okudu. 

Hamidullah Öztürk, 'Efendimize iman etmenin toplumsal huzura yansımaları' başlıklı konuşmasında Hz Muhammed'in çöl ile kaplı bir bölgede zuhur ettiğine dikkat çekti. Öztürk, "Allah gösterdi ki, eğer bir insan hidayete erip, O'nun rızasını kazanmaya yönelik yoluna devam edecek olursa çağları aşabilir, çölleri geçebilir, okyanusların ötesine geçebilir, asırlar geçse de insanların gönlünde yer edebilir ve akıllarına yol gösterebilir." dedi.

Dünyanın yeni bir oluşum sürecine girdiğini belirten Öztürk, şöyle devam etti: "Yepyeni bir dünyadan bahsediyoruz. Bu yeni dünyada demokratik değerler yükseliyor. Eğer bu dünyada yepyeni bir insan tipi takdim edilebilirse yepyeni bir dünyanın kapısına gelmiş oluruz. İşte o dünya sulh dünyası olur, o dünya sukün ve huzur dünyası olur. O dünya adaletle paylaşılan, fakirin elinden tutulan bir dünya olunur." Öztürk, adalet ve barışçıl bir dünyaya yol almanın tek şartının ise Hz Muhammed'i örnek almaya bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından cahiliye devrinde insanların kız çocuklarını gömmelerinin canlandırıldığı tiyatro, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Programda sevilen parçalarını seslendiren Müzisyen Ertuğrul Erkişi ise halkın teveccühü ve parçalarını ezbere okumaları karşısında şaşırdığını söyledi.

Programın sonunda sponsorlara Axis Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Azak ve Hamidullah Öztürk tarafından vefa ödülü takdim edildi.



(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.