Geleceğin pilotları olacaklar

Geleceğin pilotları olacaklar
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere pilotluk mesleğini tanıtmak için ortaklaşa uygulamalı pilotluk eğitim programı düzenledi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde öğrencilere pilotluk mesleğini tanıtmak için ortaklaşa uygulamalı pilotluk eğitim programı düzenledi. Kaptan pilot elbisesi giymiş bir şekilde THY pilotlarından simülatörlerde uçuş eğitimi alan ilköğretim öğrencilerinin çok mutlu oldukları gözlendi.

Türk Hava Yolları’nın Uçuş Eğitim Başkanlığı’nda gerçekleşen etkinliklerde öğrenciler ilk önce dürbünler vasıtasıyla havaalanına inen uçakları izleme fırsatı buldular. Daha sonra pilotların uçuş eğitimi aldığı simülatörlere binen öğrenciler, 10 dakika süreyle uçuş gerçekleştirdikten sonra pilotlardan ve kabin memurlarından uçaklar ve uçuş kuralları hakkında bilgi aldılar. Etkinliklerin ardından eğitim alan öğrencilere kaptan pilot sertifikası verildi.

Sertifika töreninde konuşan Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Pilot Asaf Ahmed Bora “Çok sevdiğim mesleğimle çocukları tanıştırdığım için çok mutluyum.” dedi. Etkinliklere Zeytinburnu ilçesinden katılan Saniye Sezgin Elmas İlköğretim Okulu Müdür Başyardımcısı Ömer Çakmak ile öğretmenler Akın Korkmaz ve Didem Korkmaz, “Çocuklarımıza bu günü yaşatan THY yönetimine teşekkür ediyoruz. Bu faaliyet neticesinde, etkinliklere katılan öğrencilerimiz arasından ileride THY’de görev yapacak pilotlarımız olursa bunda etkinliği gerçekleştiren THY ve Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün katkısının tartışmasız büyük olacaktır.” ifadelerini kullandılar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.