Rize'de av yasağı başladı

Rize'de av yasağı başladı
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın belirlediği kriterler çerçevesinde, bazı bölgelerde iç sularda balık avcılığı yasağı başladı.

Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stokların korunması amacıyla, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'na göre, 1 Mayıs-31 Ağustos tarihleri arasında, genel avlanma yasağı uygulanacağı belirtildi. 

Balıkçıların su ürünlerini avlama ve pazarlama sırasında mağdur olmamaları için, ilgili yasa ve yönetmeliklere titizlikle uymaları gerektiği uyarısı yapıldı.

Açıklamada, "1 Mayıs itibariyle gırgır ağları ve algarnayla deniz salyangozu avcılığı yasaklanmıştır. Kalkan balığının avcılığı, satışı ve nakli yasaklanmıştır. Balıkhanelerde bulunan kalkan balıkları yasağın başlamasından itibaren 7 gün içinde pazarlanması gerekmektedir. Akarsuların denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere, denize 500 metre yarıçaplı sahalarda her türlü su ürünleri avcılığı ile zıpkınla ticari amaçlı su ürünleri avcılığına yasak getirilmiştir." denildi.

Rizenin Çayeli ilçesindeki bazı balıkçılar, avlanma yasağına 1 gün kala kalkan avına çıktı. Avlamada büyük kalkan balıklarının ağlara takılması dikkat çekti. Balıkçı Hakkı Kadıoğlu, denizlerde öncekine nazaran balık kalmadığını ve özellikle kalkan gibi balıkların denizlerde olmadığını söyledi. Kadıoğlu, av yasağının başlaması ile birlikte bereketli bir sezon beklediklerini kaydetti.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.