Çocuğunuzdan sevginizi esirgemeyin

Çocuğunuzdan sevginizi esirgemeyin
Niğde Özel Sungurbey Eğitim Kurumları velilere yönelik 'Sınav Stratejileri' konulu bir seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak katılan Psikolojik Dr. Fatih Kalkınç, velilere çocuklarını nasıl motive etmeleri gerektiği konusunda bilgiler verdi.

çocuklarda okuma alışkanlığının kazandırılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Kalkınç, saat 16.00'dan sonra çocuklara kesinlikle televizyon izletilmemesi gerektiğini ve anne babaların akşam en az yarım saat çocuklarla birlikte kitap okumasının şart olduğunu vurguladı.

Cep telefonlarının sağlık açısında da büyük tehlike olduğunu hatırlatan Kalkınç, üniversiteden önce çocuklara cep telefonu alınmasının dikkatlerini ve başarılarını olumsuz yönde etkilediğini ifade etti. Kalkınç, "çocukların odalarında bilgisayar bulunmaması gerekir. önemli olan çaçuklarımızın işlerini doğru yapmalarını sağlamaktır. Düzenli ve saatine uyarak ders çalışan çocuklar başarılı olur. Sınavlara girerken çocuklarınızı baskı altında bırakacak şekilde etkilemeyin ve kaç yaşında olursa olsunlar onu mutlaka sevin ve sevginizi gösterin."

Program sonunda Kalkınç, okurları için kitaplarını imzaladı. Niğde üniversitesi Derbent Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail karacan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.