Meslek kurslarına kadınlardan yoğun ilgi

Meslek kurslarına kadınlardan yoğun ilgi
Türkiye İş Kurumu Yozgat İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen 0- 6 yaş grubu çocuk gelişimi kursu kadınlardan büyük ilgi görünce kura çekili yapıldı. Kız Meslek Lisesi konferans salonunda 300 kişi 25 kişi arasına girebi

Kursiyerlerden bazıları, ihtiyaçları olduğu için müracaat ettiklerini belirterek, "Bu kurslar sayesinde hem mesleki eğitim almış olacağız hem de evimize katkı sağlayacak kadar aylık alacağız." ifadesini kullandı.

Yozgat İş Kurumu Müdürü Şahin Altan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye İş Kurumu Yozgat Şubesi'nin bugüne kadar 72 mesleki eğitim kursu planladığını belirterek, "Bu kurslardan altyapısı hazır olan 44 tanesini açtık. Bunlardan bir tanesi de 0- 6 yaş çocuk bakıcılığı ve gelişim kurusudur. Şu anda 25 kişilik kursumuza 300 kişi müracaat etti. Bu nedenle kursiyerlerimizi kura çekimi yöntemiyle belirleyeceğiz. Hiçbir şekilde sosyal güvencesi, olmayan daha önce düzenlenen kurslara katılmayan, kamu ve özel şirketlerden maaş almayan vatandaşlar kurslara katılabiliyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.