Engellilerin hakları panelde anlatıldı

Engellilerin hakları panelde anlatıldı
Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde Özel Gereksinimli Çocuklara Destek Derneği tarafından panel düzenlendi. Panelde engellilere devlet tarafından sağlanan hizmetler anlatıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, vatandaşların yardımı ile Atatürk Kültür Merkezi'nin merdivenlerinden çıktı. Şentürk sahneye çıkmak için hareket ettiğinde ise engele takıldı. İsmail Şentürk, sahnenin merdivenlerinin dar olması nedeniyle yukarıya çıkamadı ve aşağıda kalmayı tercih etti. 

Panele Ereği Kaymakamı Osman Ekşi, ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, Özel Gereksinimli Çocuklara Destek Derneği Başkanı Ahmet Hasan Eroğlu, siyasi partilerin bazı temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Özel Gereksinimli Çocuklara Destek Derneği Başkanı Ahmet Hasan Eroğlu yaptı. Eroğlu, "Engellilere tanınan haklardan özel durumu olanlar ya bilmiyor ya da bildikleri halde ulaşıp bu haklardan yararlanamıyor." dedi

Açılış konuşmasının ardından Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi söz aldı. Ekşi, engellilerin hayatını kolaylaştırılacak çalışmalar yapılması gerektiğini ve kapsamda düzenlemelerin olması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.