Trabzonlu bayanlara iş imkanı

Trabzonlu bayanlara iş imkanı
Trabzonlu işsiz bayanlar, "Geleneksel Kıyafet ve El Sanatları Projesi" sayesinde meslek sahibi olacak. Proje kapsamında, 130 bayana geleneksel kıyafet üretimi ve el sanatları eğitimi verilecek.

Bu sayede de yörenin geleneksel ürünleri yaşatılacak, diğer yandan da işsiz bayanların işgücüne katılımı ile aile ekonomilerine katkı yapmaları sağlanacak.

Trabzon Kız Teknik öğretim Olgunlaşma Enstitüsü Pratik Kız Sanat Okulu ve Kız Meslek Lisesi'nce, AB TR-90 Düzey 2 Bölgesi Yerel Kalkınma Girişimleri kapsamında hazırlanan "Geleneksel Kıyafet ve El Sanatları Projesi"nin tanıtımı İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı'nın da katıldığı törenle yapıldı.

Okul Müdürü Nilgün Karagöz, projenin amacının; bölgedeki meslek sahibi olmayan insan kaynaklarını geliştirerek iş bulma ve işe uyum sağlama kapasitelerini artırmak için eğitim kursları düzenlemek olduğunu söyledi.

Proje kapsamında açılacak kurslarla 130 bayana eğitim verileceğini anlatan Karagöz, "40 kişiye geleneksel kıyafet üretimi ve el sanatları, 30 kişiye Şalpazarı geleneksel kıyafetleri ve 60 kişiye de el sanatları eğitimi verilecek. Bu kurslarla, meslek sahibi olmayan bayanların meslek edinmelerini sağlayarak istihdam imkanlarını artırmayı, kendi kendilerini yeterli hale gelmelerini ve iş gücüne kalifiye eleman olarak katılımlarını sağlamak istiyoruz." dedi.

Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı "Meslek Kursu Bitirme Belgesi" verileceğine işaret eden Karagöz, bu kişilerin sektörde istihdamı için de gerekli çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

Karagöz, 18-40 yaş arası ve en az ilköğretim okulu mezunu olan bayanların müracaat edebileceği kursiyerlerde, ayrıca işsiz olma, belirli bir mesleki eğitim almamış olma ve belli bir konuda beceri sahibi olmama ile proje bölgesinde ikamet ediyor olma şartının arandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.