Yılın yürekli kadını

Yılın yürekli kadını
Almanya'daki yangında 2 çocuğuyla yanarak hayatını kaybeden Hülya Kaplan, "Yılın Yürekli Kadını Ödülü"ne layık görüldü

İstanbul Kültür Üniversitesi'nin bu yıl 7'sini düzenlediği "Yürekli Kadınlar" ödül töreninde, Almanya'daki yangında 2 çocuğuyla birlikte hayatını kaybeden Hülya Kaplan ile Isparta'da düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık, "Yılın Yürekli Kadını" ödülüne layık görüldü. Hülya Kaplan'ın ödülünü eşi Kamil Kaplan ile kızı Derya Kaplan aldı.

İstanbul Kültür üniversitesi'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bu yıl 7'ncisini düzenlediği "Yürekli Kadınlar" ödül töreni Ataköy Kampusu'nda gerçekleştirildi. Törende, Almanya'daki yangında iki çocuğu ile yanarak hayatını kaybeden Hülya Kaplan, Isparta'da düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden Prof. Dr. Fatma Şenel ile Prof. Dr. Engin Arık, televizyoncu Saynur Tezel, tiyatrocu Ayten Gökçer'in de aralarında bulunduğu bazı kadınlar ödüle layık görüldü. Hülya Kaplan'ın ödülünü eşi Kamil Kaplan ile kızı Derya Kaplan alırken, Fatma Şenel'in ödülü eşi Hayrettin Boydağ'a, Engin Arık'ın ödülü eşi Metin Arık'a verildi.

Tören öncesi konuşma yapan İstanbul Kültür üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nükhet Güz, organizasyondan çok başörtüsü tartışmalarına değindi. Prof. Dr. Nükhet Güz, konuşmasında şunları söyledi; "Ezanı Arapçaya çevirdiler, dinlediniz. 'Siz isterseniz hilafeti bile getiririz' dediler, dinlediniz. Bir çığ gibi Kur'an kursları, imam hatip okulları açıldı, din dersleri Anayasal zorunluluk oldu, kabullendiniz. Tesettür arttı, cami sayısı okulları geçti, 'inanç özgürlüğü' sandınız. Giyim kuşama müdahale ettiler, oruç tutmayanı öldürdüler, şaşırdınız. Daha sonra bilim adamı ve yazarları vurdular, milletvekili ve gazetecileri parçaladılar, şairleri ve dansçıları yaktılar, kimin yaptığını düşünüp durdunuz. En sonunda kapınızı çalacaklar. Size kendinizden başka yardım edecek kimse kalmayacak. Ve bunu hiç unutmayacağız. En sonunda kapımızı çalacaklar. üstelik de biz burada oturanlar bunu haketmiyoruz. Buna müstehak değiliz."

"Kadınlara çatacağım" diyen Nükhet Güz, "Kadınlar, kadınların altını oymayı erkeklerden çok daha iyi bilir. Kadınlar birbirlerini kösteklemeyi çok iyi bilirler." sözlerini kullandı. Güz, "Okumayan, yazmayan ve Cumhuriyet'in o güzel reklamındaki gibi karalar bağlayıp erkek sesiyle konuşan 'benim özgür irademle böyle oldu, örtünmek istiyorum' diye bize dayatılan şeyi söyleyen kadın bence kadın değildir." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.