Madenci Arslan'ın kızı: Herkesten hesap soracağım

Madenci Arslan'ın kızı: Herkesten hesap soracağım
Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi'ne bağlı maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden madenciler memleketlerinde yapılan törenlerle son yolculuklarına uğurlanıyor. Karadon Maden Ocağı'nda meydana gelen griz

Madencinin cenaze törenine Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bartın Müftüsü İsmail Bayrak'ın Cuma namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazından sonra madencinin tabutunu Vali İsa Küçük ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç omuzlarına alarak taşıdı. Müftü Bayrak maden kazasında yaşamını yitiren Hüseyin Arslan'a şehitlik mertebesinin nasip olmasını diledi. 


MADENCİ KIZI: "BENİM BABAM GİTTİ ANNE"

Maden ocağında babasının hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyan madenci kızı Dilek Arslan, daha önce de maden kazasında yaralanan babasını bile bile ocağa sokanlardan hesap soracağını söyledi.

Yaşadıkları acıyı kimsenin anlayamayacağını dile getiren Dilek Arslan, "Benim yüreğim yanıyor anne, beni konuşturmayın, bu başka acıymış anne, benim babam gitmiş anne. Allah babamı bile bile ocağa sokanlara da aynı acıyı yaşatsın. 'Yaşatsın' diyorum çünkü bizim acımızı kimse anlamaz. Bu acı büyük acı." şeklinde konuşarak feryat etti.


MADENCİ EŞİ: EŞİM USTA MADENCİYDİ ÖLÜMÜNÜ ASLA KABULLENEMİYORUM

Madencinin eşi Fatma Arslan ise kimsenin bu acıyı yaşamamasını ifade ederek 5 gündür büyük acı içinde olduklarını anlattı. İlk müdahalenin Karadon'dan değil de Gelik'ten yapılsaydı. eşinin belki kurtulabileceğini dile getiren gözü yaşlı eş Fatma Arslan, "Benim eşim ve arkadaşları Oocakta 24 saat mücadele etmişler. Eşim 15 yıl önce madenden emekli oldu. Ancak hayat şartlarından dolayı 3 yıldır bu şirkette madende çalışıyordu. Eşim usta ve kurt madenciydi. 'Kendini bir yere atar kurtulur, asla yenilmez' diyordum. Ama kurtulamadı. Ölümünü asla kabullenemiyorum oğul." diye ağladı.

Madenci Hüseyin Arslan'ın naaşı cenaze aracıyla mezarlığa götürülürken madencinin kızı Dilek el sallayarak, "Baba rahat uyu, her şey senin dediğin gibi olacak. Gözün arkada kalmasın merak etme baba. Sana hakkımız helal olsun baba." diye seslendi.

Madenci eşi Fatma Arslan da eşinin cenazesinin arkasından, "Üzerimizde çok hakkım var beyim, hakkını helal et, biz helal ediyoruz." diye bağırdı. Madencinin eşi ve kızını vatandaşlar teselli etti.

Vali İsa Küçük, Milletvekili Yılmaz Tunç ve protokol üyeleri madenci yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.




(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.