Müslümanlarda dünyevileşme hastalığı!

Müslümanlarda dünyevileşme hastalığı!
Antep'te "Yeni Küresel Dünya Düzeni ve Müslümanlar" hakkında konferans veren Yazar Hüsnü Aktaş, Müslümanlarda dünyevileşme hastalığının arttığına vurgu yaptı.

Vahdet Vakfının Organizasyonunda dün akşam saat 21.00’de Şehitkâmil Belediyesi Konferans salonunda “Küresel Yeni Dünya Düzeni ve Müslümanlar” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan yazar Hüsnü Aktaş; yenidünya düzenin temellerinin 16. yüzyılda kendi heva ve heveslerine göre hareket edern insanlığı dünyaya kurban eden Kapitalist Yahudi hanedanlar tarafından atıldığını ve bu düzenle birlikte insanlığın yeryüzündeki varlık sebebini kaybettiğini belirtti. Aktaş,“ Yeni Dünya düzeni Müslümanlara da birçok konuda tesir etmiş ve Müslümanlarda dünyevileşme hastalığı daha da ağır basmıştır.” dedi.

Müslüman’ın hayatının iman ve cihat üzere kurulduğunun altını çizen Aktaş; “Müslümanlar yenidünya düzenini kesinlikle ret etmeli; çünkü bu düzen bir grup insanın heva ve hevesine göre düzenlenmiştir.” dedi.

İslam ülkelerinin başında bulunan bazı liderlerin bu yenidünya düzenini yöneten hanedanlarla olan ilişkisine de değinen Aktaş; “Karzai bu hanedanlarla olan ilişkisi nedeni ile Afganistan’a başkan oldu.” ifadelerini kullanarak bazı ülkelerin bu eksen değişiminin dışına çıkmasının o kadar kolay olmadığını vurguladı.

İsrail’in, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD)'ye üyeliğininde bu Yahudi hanedanların istemesi ile Türkiye ve diğer ülkelere kabul ettirildiğini belirten Aktaş; “İsrail’in, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’ne (OECD) üyeliğinin oylanacağı sıralarda gündem değiştirilerek ana muhalefet partisinin skandal kaseti ortaya çıkarıldı ve gündem değiştirildi.” dedi.

Bu düzende Müslümanların din hususunda münakaşayı mutlaka bırakması gerektiğini belirten Aktaş; “Dua terk edilmemesi gereken önemli bir ibadettir, dua ve tövbeden daha da önemli ihlaslı olunmalı.” ifadelerini kullandı.

(Şefik Mert - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.