Dualarla yola çıktılar!

Dualarla yola çıktılar!
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakıf (İHH), 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' organizasyonu kapsamında Ankara'lı gönüllüler Antalya'ya gitmek için yola çıktı.

Heyet buradan deniz yolu ile Gazze'ye gidecek. İHH, 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' organizasyonunun Ankara temsilcileri, Belediye-Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) himayesinde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında Gazze'ye yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Toplantı'ya Gazze'ye yardım götürecek gemiyle birlikte gidecek gönüllüler ve gazeteciler katıldı. Toplantıda İHH Ankara Gönüllüsü Hanefi Sinan yaptığı konuşmasında, yapılan yardım sürecinin ilk ayağının Ankara'da başladığını belirterek, "Toplantıdan sonra dualarla Antalya'ya yola çıkacağız. Antalya'da diğer katılımcılarla bir araya gelerek yarın akşam gemi ile Gazze'ye hareket edeceğiz. Götüreceğimiz 10 bin ton insani yardım malzemesi, şimdiye kadar yapılan en büyük yardım." dedi.

Yapacakları yolculuğun zor olacağını dile getiren Sinan, mazlum ve mahsun halkın yanında olacaklarını ifade etti. Sinan, 2 gün süren yolculuğun ardından Gazze sahilinde olmayı hedeflediklerini kaydederek, 3 gün Gazze'de kalacaklarını söyledi. Ayrıca, Gazze'ye yardım götüren gönüllüler arasında gazeteci Hakan Albayrak, oyuncu Sinan Albayrak da bulunuyor. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.