Hocaların hocasını 10 binler uğurladı!

Hocaların hocasını 10 binler uğurladı!
Yeşilyurt Camii'nde 29 yıldır İmam Hatiplik görevini yürüten Manisa'nın tanınmış alimlerinden olan Müşerref Gözcü vefat etti. Gözcü'nün ikindi namazı hazırlıklarında sonra cami bahçesinde Kur'an-ı Kerim okurken kalp kriz geçirdiği belirtildi. Manisa Devle

Çok yoğun izdihamdan dolayı Gözcü'nün cenaze namazı ilk önce Yeşilyurt Camii'nde sonra Yusuf Sedat Altındaş Camii'sinde olmak üzere iki kez kılındı. 55 yaşında olan ve 1981 yılından bu yana Yeşilyurt Camii'nde imam hatiplik yaptığı belirtilen Müşerref Gözcü vefat etti. Şeker ve yüksek tansiyon hastası olduğu belirtilen Gözcü, İkindi Namazı için hazırlıklarını tamamladıktan sonra cami avlusunda Kur'an-ı Kerim okurken kalp krizi geçirdiği bunun üzerine Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı yapılan bütün müdahalelere rağmen Gözcü'nün kurtarılamayarak darı bekaya göçtüğü bildirildi. Mahalle sakinleri ve çevresinden sevenleri Gözcü'nün imam hatiplik yaptığı Yeşilyurt Camii'nin yapımında da çok büyük gayretleri ve emeklerinin olduğunu, görev yaptığı son ana kadar çocuklara gençlere camide Kur'an, fıkıh, tefsir ve diğer İslami ilimlerde dersler verdiğini söylediler. Akrabalarında alınan bilgilere göre Müşerref Gözcü ilk eğitimine babası Molla Muhammed'den Arapça ve fıkıh ilimlerini alarak başladı. Daha sonra medrese eğitimime devam ederek aldığı icazetle öğrenci yetiştirmeye başladı. Manisa'da ise çok sayıda imama ve öğretmene İslami ilimlerde dersler verdiği bu yüzden de Hocaların Hocası olarak isimlendirildiği kaydedildi. 

Aynı zamanda çok yardımsever bir insan olduğu belirtilen Gözcü'nün vefatıyla bütün mahalle sakinleri, böyle büyük bir şahsın kaybının sadece mahallenin değil bütün Manisa'nın bir kaybı olduğunu dile getirdiler.

Müşerref Gözcü'nün vefatını öğrenen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın telefon ederek ailesinden vefat hakkında bilgi aldığı ve ailesine üzüntülerini ifade ederek başsağlığı dilediği öğrenildi. Yakın çevresi Gözcü'nün Arınç'ı çok sevdiğini, Arınç'ın da kendisini çok sevdiğini dile getirdi.

Gözcü'nün Yeşilyurt Camii'nde düzenlenen cenaze namazında Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Milletvekili Dr. Mehmet Çerçi, İl Emniyet Müdürü adem Aydemir, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, AK Parti İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sakıp Esgicioğlu, Manisa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sami Karakoç, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Baybatur, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal, Deva Tıp Merkezi sahibi Üzeyir Dindar, çok sayıda doktor, Gözcü'nün öğrencileri, yakınları, sevenleri ve yaklaşık 10 bin kişi yer aldı.

Müşerref Gözcü daha sonra Manisa Kırtık Mezarlığına tekbir ve dualarla defnedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.