Yassıada 'Demokrasi Adası' olsun

Yassıada 'Demokrasi Adası' olsun
402 vakıf, dernek ve kanaat önderinin destek verdiği Sivil Dayanışma Platformu 27 Mayıs kanlı darbesinin yıldönümü dolayısı ile 27 Mayıs Perşembe günü 'Yassıada Demokrasi Adası olsun' sloganı ile Yassıadaya çıkarma yapacak. Tekneler Kabataş parkından saat

Yine aynı gün akşam saat 19.00 üzeri Tünel'den Taksim'e yürüyüş düzenleyecek olan Sivil Dayanışma Platformu, Darbeye devrim diyen bütün aydınları, sanatçıları, işadamlarını, Hayatta olan ya da olmayan tüm 27 Mayıs mağdurlarından, onların yakınlarından ve 50 yıldır askeri vesayet altında yaşamanın bedelini başka darbelerle, idamla, işkenceyle, faili meçhul cinayetle, fakirlikle, adaletsizlikle ödemek zorunda kalmış bütün yurttaşlardan özür dilemeye çağıracak. 

Sivil Dayanışma Platformu, Darbeye Karşı 70 Milyon adım koalisyonu ve Genç Siviller darbelerle geçen 50 yılın hesabını sormak için sizleri de sağduyunun sesine davet ediyor.

Darbenin 50. Yılında bir tam gün etkinlik
26 Mayıs 2010 Çarşamba Adadan yükselen ışık
Çarşamba akşamı bütün İstanbul Adadan yükselen ışığı görecek. Yassıada’nın Yaslı ada olduğunu anlayacak ve hemen yanı başımızda durduğunu öğrenecek.
Yer: Caddebostan Plajı, 20.30 – 21.00
27 Mayıs 2010 Perşembe Yassıada Demokrasi Adası olsun
Yassıada’ya hareket
Kabataş parkı Tekne kalkış saati: 11.30 / Kadıköy Sarı Balon yanı: 12.00
27 Mayıs Perşembe YÜRÜYÜŞ: Darbelerle Geçen 50 yıl
19.00 – 20.30 Tünel’den Taksime

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.