Web siteleri, yatırımcıların en önemli bilgi kaynağı

Web siteleri, yatırımcıların en önemli bilgi kaynağı
TÜYİD ve SPMPD işbirliği ile düzenlenen çalıştayda “Şirket Web Sitelerinin Kamuyu Aydınlatmadaki Rolü” ele alındı.

Yatırımcı İlişkileri Derneği’nin (TÜYİD), Türkiye’de yatırımcı ilişkilerinin önemine dikkat çekmek ve yatırımcı ilişkileri konusunda ülkemizdeki mesleki standartların uluslararası düzeye taşınmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklere bir yenisi eklendi.
TÜYİD ve Sermaye Piyasası Meslek Personeli Derneği (SPMPD), kurumsal web sitelerinin kamuyu aydınlatmadaki önemine dikkat çekmek amacıyla 3 Haziran 2010 Perşembe günü Türk Telekom Genel Müdürlüğü’nde “Şirket Web Sitelerinin Kamuyu Aydınlatmadaki Rolü” konulu çalıştay gerçekleştirdi.
TÜYİD ve SPMPD üyelerine yönelik düzenlenen çalıştaya SPK Ortaklıklar Finansman Dairesi Uzmanı Neslihan Boden Ivaz konuk konuşmacı olarak katıldı. Çalıştayda, şirket web sitelerinin Sermaye Piyasası Mevzuatı açısından önemi, Türk Ticaret Kanunu Tasarısındaki konuyla ilgili yenilikler ile ABD’de ve Avrupa Birliği’ndeki gelişmeler değerlendirildi.
Neslihan Boden Ivaz, çalıştayda yaptığı ve web sitelerinin yatırımcıların bilgilendirilmesinde kritik öneme sahip olduğunu belirttiği sunumda, işletmelerin borsada kamuya açıldıktan sonra, yıllık ve ara dönem faaliyet raporları ile tebliğ uyarınca hazırlanan finansal tablolarını ve varsa bunlara ilişkin bağımsız denetim raporlarını, finansal tablo kullanıcıları tarafından kolaylıkla ulaşabilecek şekilde, kendilerine ait internet sitelerinde yayınlamak zorunda olduğunu vurguladı. Boden, aynı zamanda internet sitesinde yayınlanan açıklamalara, yatırımcıların kolayca erişebileceği bir sayfada ve ayrı bir başlık altında yer verilmesinin gerekliliğini söyledi.
Türkiye’deki yatırımcı ilişkileri uygulamalarının uluslararası standartlara kavuşmasını ve yatırımcı ilişkileri faaliyetlerini mükemmelliğe taşımayı hedefleyerek Ocak 2009’da kurulan TÜYİD, düzenlediği eğitim ve çalıştaylarla TÜYİD üyelerini ve sektörü aydınlatmaya devam ediyor. Sektör temsilcilerinin konusunda uzman kişilerle bir araya gelme fırsatı bulduğu etkinliklerde fikir alışverişleri yapılırken karşılaşılan sorunlar masaya yatırılıyor.
TÜYİD Hakkında
Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD), Türkiye’de yatırımcı ilişkileri konusunda mesleki standartların uluslararası düzeye taşınmasına katkı sağlamak amacıyla kurulmuştur. Dernek, Türkiye’de mevcut pay sahipleri ve potansiyel yatırımcılar ile ilişkiler alanında faaliyet gösteren uzmanların mesleki tecrübelerini artırarak, kurumlarının yüksek performanslı, rekabetçi ve uluslararası yönetim ilkelerine sahip, paydaşlarına en fazla değer yaratan kurumlar haline gelmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.
TÜYİD’in üyeleri arasında Akenerji, Anadolu Efes Biracılık ve Malt sanayi A.Ş., Arçelik, Aygaz, Bersay İletişim Grubu, Bersay İletişim Enstitüsü (BI’E), BNY Mellon, Borusan Holding, Coca Cola İçecek, Deutsche Securities, Doğan Şirketler Grubu Holding, Doğuş Otomotiv, Ford Otosan, Hürriyet, Koç Holding, Park Elektrik, Petkim, Pınar, TAV, Tayburn Kurumsal, TEB, Tofaş, Turkcell, Tüpraş, Türk Telekom, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası yer alıyor.
Ayrıntılı bilgi www.tuyid.org adresinden edinilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.