'Kadınlar siyasette de etkin olacak'

'Kadınlar siyasette de etkin olacak'
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şahin: 'Hayatın her alanında etkin olan kadınlar, siyasi temsilde de gücünün hak ettiği yerde olacak'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kadın Kolları Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, hayatın her alanında etkili olan kadınların siyasi temsilde de emeğinin ve gücünün hak ettiği yerde olacağını söyledi.

Fatma Şahin, kadınların sosyo ekonomik alanda başarılarıyla kendilerini ispatladıklarını belirtirken, Türk kadınının AK Parti'nin kurulmasıyla siyasi temsilde önemli bir dönüm noktası yakaladığını vurguladı.

Kadın Kolları Başkanı Şahin yaptığı yazılı açıklamayla Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 73'üncü yılının hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.

Şahin, kadınlar olarak karar mekanizmalarında bulunmayı hak olarak gördüklerine dikkat çekerken, sistemde önemli mevkiler edinmeye toplumsal görev ve sorumluluk çerçevesinde baktıklarını kaydetti.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şahin, şunları söyledi: " Tarihsel süreçte, Avrupa'daki hemcinslerinden çok daha evvel rüştünü ispatlayan Türk kadını, siyasi katılımda AK Parti'nin kurulmasıyla önemli bir dönüm noktası yakalamıştır. Başbakan Erdoğan'ın 'Kadınlara karşı ayrımcılık ırkçılıktan da beterdir.' sözünde de ifade ettiği gibi özellikle parti içi karar alma mekanizmalarında yüzde 20'yi aşan kadın temsil oranıyla partimiz duruşunu son derece net ifade etmektedir.

22 Temmuz seçimleriyle bu anlamda nihai bir sonuç alınamasa da hatırı sayılır bir noktaya gelinmiştir. İnanıyoruz ki hayatın her alanında var olan kadın siyasi temsilde de emeğinin ve gücünün hak ettiği yeri alacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.