Hac İçin 800 Bin Başvuru Yapıldı

Hac İçin 800 Bin Başvuru Yapıldı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, hac vazifesini yerine getirmek üzere 800 bin kişinin başvuru yaptığını, bunlardan ancak 74 bininin kutsal topraklara gidebileceğini, önceliği de 4 yıldır bekleyenlere tanıdıklarını söyledi.

Bardakoğlu, Yozgat'ta Vali Necati Şentürk'ü ziyaret etti. Bardakoğlu burada yaptığı açıklamada, illere yaptıkları ziyaretlerle sorunları dinleyip, yerinde görmek suretiyle çözmeye çalıştıklarını, bu amaçla Yozgat'a geldiklerini ifade etti. 

Yaptıkları toplantılarda din görevlilerinden hem sözlü hem de yazılı görüşlerini aldıklarını belirten Bardakoğlu, "Böylece kurumda karşılıklı bir güven oluşuyor. Milletimizin dinini en güzel şekilde birleştirerek, bütünleştirerek, ayrım yapmadan, bütün siyasi görüşlerin üzerinde kalarak vermek istiyoruz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, bu yıl hac için 74 bin kontenjan bulunduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"800 bin kardeşimiz ilk defa hacca gitmek için sıraya yazılmış bekliyor, 74 bin kontenjanımız var. Nereden bakarsanız bakın, hangi usulü uygularsanız uygulayın, bunlardan sadece 74 bin gidip, 730 bini bekleyecek. Biz tabi önceki yıllarda yazılanlara ilave kura hakkı verdik. 4 yıldır bekleyenlere 16 kura hakkı tanıdık. Öncelikli onlardan başladık göndermeye, birkaç yıl içerisinde 4 yıldır bekleyenler elenecek, daha sonra 3 yıldır bekleyenler elenecek ama buna rağmen biz ek kontenjan almak için gerekli gayreti gösteriyoruz."

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, okulların tatile girmesiyle açılacak olan yaz Kur'an kurslarını önemsediklerini vurgulayarak, "Çünkü çocuklarımızın dini doğru kaynaktan, en doğru şekliyle, zamanında öğrenmesinin yegane imkanı, Diyanet İşleri Başkanlığımızın açmış olduğu kurslardır" dedi.

Bardakoğlu, çocuklara sağlıklı, düzgün bir din eğitimi verme gayreti içerisinde olduklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Ailelerimize, çocuklarını din, Kur'an ve ahlak eğitimi konusunda desteklemelerini, fedakarlık yapmalarını, çocuklarını Kur-an kursuna göndermelerini tavsiye ediyorum. Çocuklarımızın zamanında doğru dini bilgi ile beslenmesi lazım. Biz onları doğru besleyemezsek daha sonra yalan yanlış bilgilerle çocuklarımızın zihni karışabilir, boşluklar farklı şekilde doldurulabilir.

2 milyon civarında evladımız Kur-an kurslarında, camilerimizde sağlıklı bir din eğitimi almaktalar. Bütün kitaplarımızı yeniledik. Çocuklarımıza sadece dini bilgi eğitimi veriyoruz, sadece Kur'an okumayı öğretmiyoruz. İyi insan olmayı, iyi vatandaş olmayı, bayrağı, sancağı, ülkeyi, anneyi, babayı, Allah'ı, peygamberi, insanlığı sevmeyi öğretiyoruz. Kendisi ve toplumu ile barışık, Rabbı ile barışık çocukların yetişmesine gayret ediyoruz. Böyle olduğu için Kur-an kurslarımız bizim yüz akı kurumlarımızdır."

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, ziyaret sonrasında tarihi Çapanoğlu Büyük Camii'ne giderek, cemaate cuma vaazı verip, namazını kıldı.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.