Bedava kask izdihama yol açtı

Bedava kask izdihama yol açtı
Burdur Emniyet Müdürlüğü motosiklet sürücülerine kask kullanımını özendirmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda 300 adet kask dağıttı.

Yüzlerce motosiklet sürücüsü ücretsiz kask alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Sürücülere ilk kaskı Burdur Valisi Süleyman Tapsız verdi.

Motosiklet sürücülerine kask takma alışkanlığını kazandırmak ve kazalardaki yaralanmaların en alt seviyeye indirilmesi Burdur Emniyet Müdürlüğü yeni bir kampanyaya imza attı. "Kask Kullan Hayatta Kal" projesi kapsamında motosiklet ticareti ile uğraşan ve hayırsever vatandaşların yardımıyla 300 adet kask alındı. Alınan kasklar Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlene törenle sürücülere dağıtıldı. Ücretsiz kask alabilmek için yüzlerce sürücü sıraya girerek birbirleri ile yarıştı.

Bazı sürücülerin kasklarını yenileyebilmek için ellerindeki kaskları saklayarak sıraya girdiği görüldü.

Programda konuşan Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur Emniyet Müdürlüğü'nün "Kask Kullan Hayatta Kal" sloganıyla güzel bir kampanya başlattığını vurguladı.

Burdur'da meydana gelen trafik kazalarının yüzde 45'inin kask kullanmamaktan kaynaklandığını belirten Vali Tapsız, "Hayatta kalabilmek için trafik kurallarına uymamız gerekiyor. Bu yönde insanımızı teşvik etmek maksadıyla uygulanan bir projedir. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımıyla sürücülere ücretsiz kask dağıtıyoruz. Amacımız kask kullanılmasını dağlamak. Bundan sonra vatandaşlarımızdan polis denetliyor diye kask takmasın can güvenliği için kask kullansınlar." diye konuştu.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Salih Şen ise projeyi motosiklet sürücülerinin yaptığı yaralamalı kazaların azaltılmasına yönelik olarak başlattıklarını bildirdi.

Bu kapsamda hayırsever vatandaşların yardımıyla 300 kask aldıklarını belirten Şen, "Kaskları sürücüleri teşvik amaçlı olarak dağıtıyoruz. Kask kullanımı kaza anında motosiklet sürücüleri büyük oranda koruyor. Bunun yaygınlaşmasını ve kask olmadan hiçbir motosiklet sürücüsünün trafiğe çıkmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Tapsız'ın açıklamaların ardından ilk kaskı kendisi verdi. Daha sonra çok sayıda sürücü kask alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Sürücüler benzer projelerin yaygınlaşmasını istedi. Kask alamayan sürücüler ise bir süre bekledikten sonra Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrıldı.


CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.