Danimarka'dan gelecek savcıyı bekliyorlar!

Danimarka'dan gelecek savcıyı bekliyorlar!
Afyonkarahisar'da dün trafik kazasında hayatını kaybeden ve Danimarka'da yaşayan 4'ü çocuk 5 gurbetçinin cenazeleri, Danimarka hükümetinin gönderdiği savcının yaptığı incelemeden sonra memleketleri Sivas'a gönderilecek.

Kazada hayatını kaybeden ZY 30737 plakalı otomobilin sürücüsü Ömer Baydak'ın (38) abisi Sadettin Baydak, cenazelerin hazır olmasına rağmen, Danimarka hükümetinin cenazeleri incelemesi için savcı gönderdiği için memleketleri Sivas'a götüremediklerini söyledi. Kazada hayatını kaybeden çocukların hepsinin Danimarka vatandaşı olduğu için böyle bir yola başvurulduğunu düşündüklerini dile getiren Sadettin Baydak, "Acımız çok büyük. Kardeşim ile yola çıkmadan 2 gün önce telefonla konuşmuştuk. Bana, 'Ağabey 2 gün sonra inşallah Türkiye'de olacağım' demişti. Ama kavuşmamız nasip olmadı. Kaza da çok kötü olmuş. Hayatını kaybeden yeğenlerimizi tespit etmekte güçlük çektik" dedi. Sadettin Baydak, yeğeni Selahattin Baydak (19) ile Merve Bayhan'ın (11), otomobil almadığı için Türkiye'ye uçakla geldiklerini, bu sayede hayatta kaldıklarını aktardı. 

Kazadan yaralı olarak kurtulan Hatun Bayhan (46) ile Serhan Baydak'ın (8) Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldığını dile getiren Baydak, "Biz yaralıların Akşehir'de olduğunu biliyorduk. Ama sonradan Afyonkarahisar'da olduğunu öğrendik. Doktorlar, Hatun ile Serhan'ın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğunu söyledi. İkisi de yoğun bakımda yatıyor. İkisi de kafasından ameliyat geçirdi. Allah'tan ümit kesilmez. Sağlıklarına kavuşmaları için dua ediyoruz" diye konuştu.

Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri, yakınları tarafından en son şu şekilde tespit edildi: Ömer Baydak (38), Sudenaz Baydak (1), Yaren Bayhan (11), Serdar Tolga Baydak (14) ve Semih Baydak (15).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.