Şeyh Sait'i anma programına BDP de katıldı

Şeyh Sait'i anma programına BDP de katıldı
Diyarbakır'da Şeyh Sait için anma programı düzenlendi. 1925 yılında başlattığı isyan nedeniyle 47 arkadaşıyla birlikte idam edilen Şeyh Sait'i ilk kez BDP'liler de andı.

Şeyh Sait için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Cegerxwin Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşmalar, onun ve arkadaşlarının dar ağacındayken çekilen fotoğrafları altında yapıldı. Bugüne kadar daha çok PKK'ya karşı olan Kürt gruplar tarafından düzenlenen etkinliklerde anılan Şeyh Sait ve arkadaşları, bu sefer BDP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından anıldı. 

Programa Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yanı sıra çok sayıda BDP'li katıldı. Konferansta Şeyh Said'in torunları Diyadin Fırat, Bedri Fırat, Samed Bilgin ve Felat Özsoy birer konuşma yaptı. Konuşmacılar, idam olayının Türk ve Kürt halkları arasındaki ilişkileri içinden çıkılmaz hale getirdiğini savundu.

Bu arada, Diyarbakır Valiliği, Şeyh Sait'in torunlarının dedelerinin asıldığı yerde açıklama yapıp, mevlit okutma girişimine izin vermedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.