Bebekler, anne karnında AB'ye girecek

Bebekler, anne karnında AB'ye girecek
Avrupa Birliği (AB), 172 proje arasından seçtiği "Annem Eğitimli, Ben Sağlıklıyım" adlı eğitim projesini Ankara'nın Sincan ilçesinde uygulamaya koyuyor. Projeyle, anne adaylarının hamilelik süreçleri içerisindeki sıkıntıların en aza indirilmesi, hem anne

Sincan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından hazırlanan projede, Özel Lokman Hekim Sincan Hastanesi de katılımcı gönderen ortak olarak yer alıyor. 

Maddi imkanları yetersiz olan anne adaylarına öncelik verileceği projede eğitmen olarak görev alacak personel, kasım ayı içerisinde Hollanda'ya giderek 1 haftalık eğitim alacak. Eğitimlerini tamamlayıp Türkiye'ye dönen eğitmenler daha sonra Sincan bölgesindeki anne adaylarına ücretsiz hizmet vermeye başlayacak. Projenin kabulünde, kar amaçlı özel katılımcı bir kuruluş olan Özel Lokman Hekim Sincan Hastanesi'nin karşılıksız olarak projeye destek vermesi büyük rol oynadı.

Projenin süreklileştirilmesi öngörülüyor. "Annem Eğitimli, Ben Sağlıklıyım" projesi, gebelerin bakımlarına ilişkin doğru tutum ve davranışlar geliştirilmesine de katkı sağlayacak.

Toplumsal sorumluluk projesinin içeriği anne adaylarının eğitiminin incelenmesine yönelik olacak. 172 proje arasından seçilen proje ile anne adaylarına, hamileliğin oluşumu, hamilelik süreci içerisinde dikkat edilmesi gereken hususlar, gebelikte vücutta oluşacak değişiklikler, hamilelikte beslenme ve egzersizler, hamilelik psikolojisi, hamilelik sonrası anne ve bebek sağlığı, bebek masajı, ilk yardım gibi bilinmesi gereken tüm bu konularda ücretsiz eğitimler verilecek. Halk Eğitim Merkezleri işbirliğinde Özel Lokman Hekim Sincan Hastanesi'nde kadın hastalıkları ve doğum uzman doktoru, ebe ve diyetisyen katılımıyla anne adayı gebeleri bilgilendirilip bilinçlendirilecek. Maddi yetersizlik ve eğitim eksikliği içerisinde olan anne adaylarının yararlanacağı projenin, uzun soluklu olacağı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.