Mardin'de Michael Jackson mevlidi

Mardin'de Michael Jackson mevlidi
Mardin Habsunnes Köyü’nde yaşayan Mıhellemiler, Michael Jackson’ın 1. ölüm yıldönümünde 5 dilde mevlit okuttu.

Mıhellemice, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce mevlide 1000 kişi katıldı, misafirler için 3 keçi ve 5 koyun kesildi. 

Michael Jackson’ın ruhuna Midyat’ta 5 dilde mevlit
Mardin’in Midyat İlçesi’nde “Turabdin” olarak bilinen bölgede yaşayan halk olan “Mıhellemiler”, aslen Mihellemi olduğunu kabul ettikleri Michael Jackson için 5 dilde mevlit okuttu

MARDİN’in Midyat İlçesi’ne bağlı Habsunnes Köyü’nde yaşayan ve geçen yıl 26 Haziran’da yaşamını yitiren Michael Jackson için gıyabında cenaze namazı kılan Mıhellemiler tarafından okutulan Mıhellemice, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce mevlide bin kişi katıldı.
‘Mıhellemi Dinler, Diller ve Medeniyetler Arası Diyalog Derneği’ tarafından organize edilen ve bir hafta süren anma etkinliğinin son gününde okutulan mevlit kapsamında 3 keçi ve 5 koyun kesilip, misafirlere yöresel yemekler ikram edildi. Dernek binasında Jackson’ın şarkıları eşliğinde, yaşamını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.
Mevlitli anma etkinlikleri Michael Jackson’ın danslarını içeren konserle sona erdi.

EVRENSEL MESAJ
Mıhellemi Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, etkinliğin amacının insanlığa evrensel mesajlar iletmek olduğunu belirtti. Aslan, “Halkımızdan gelen yoğun istek üzerine mevlidin gelenekselleştirilmesi ve anıtının dikilmesini kararlaştırdık. Jackson’ın evrensel müzik yapması, dünyadaki bütün sanatseverleri etkilemesi ve kendisinin Mıhellemi damadı olması, bu derneğin ona daha çok önem vermesine neden olmuştur” dedi.

ELVİS’İN DAMADI
Midyat ve çevresinde Turabdin olarak bilinen bölgede yaşayan halk olan Mıhellemiler, Elvis Presley’i aslen Mıhellemi, Jackson’ı da bir dönem Presley’in kızıyla evli olması nedeniyle damatları olarak kabul ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.