Michelin’i yakan slogan!

Michelin’i yakan slogan!
Michelin araba lastiklerinin, benzinden 80 litreye kadar tasarruf sağladığı iddia ettiği ve Türkiye’de de yayınlanan televizyon reklamı, İngiliz Reklam Denetleme Kurumu (ASA) tarafından ‘yanıltıcı olduğu’ gerekçesiyle yasaklandı.

TBWA'nın tasarladığı reklam Michelin Adamını, şeytani benzin pompaları tarafındanele geçirilmiş şehri kurtaran bir süper kahraman olarakgösteriyordu. Reklamda, dışses ”Bir zamanlar, kötü gaz pompaları tarafından elegeçirilmiş bir şehir vardıamasonra Michelin Adam geldi ve yanlış lastikleri doğru lastiklerle değiştirerek, insanları kötü pompalarınelinden kurtardı. Michelin EnergySaver, 80 litreye kadar benzin tasarrufu sağlar.” ifadeleri yer alıyordu. 
İzleyiciler, “80 litreye kadar yakıttantasarruf sağlar” ifadesinin, reklamın net birzamanbelirtmediği için yanıltıcı olduğunu iddia etti. ASA’ya, reklam hakkında 15 şikayetiletildi.

ASA, pek çok izleyicinin reklamdaki “80 litreye varan yakıt tasarrufu sağlar” iddiasından, özelbir zaman diliminin bahsedildiğini anlayabilmesine rağmenreklamın; busürenin lastiklerin kullanım ömrü ile sınırlı olduğunu açıkçabelirtmesi gerektiğini belirterek, reklamın yanıltıcı olduğuna hükmetti.

Reklam, Nisan ayında Türkiye’de de ‘Doğru lastik her şeyi değiştirir’ sloganıyla yayınlanmıştı.

medyaloji

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.