Divriği Ulu Camii'nde çevre düzenlemesi

Divriği Ulu Camii'nde çevre düzenlemesi
Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) koruma çalışmaları kapsamında oluşturulan 'Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın çevre düzenlemesi için çalışmalar başladı. 

İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından titizlikle yürütülen çalışmanın 2010 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Sivas'ın Divriği ilçesinde UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil edilen tarihi Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nın ayakta tutulması ve tarihi dokunun net bir şekilde ortaya çıkması için Sivas Özel İdare tarafından başlatılan çalışmanın iki etap halinde yürütülüyor. Birinci etabında 8-9-10 2009 Aralık ayında uzlaşma kurulu ile anlaşma sağlanan 40 mülk sahibinin evlerini tahliyeleri sonucunda ve onayıyla 5-6 2010 Temmuz ayı itibariyle yıkımlara başlandı. Büyük titizlik ve güvenlikle devam edilen çalışmaların ardından ikinci etap çalışmalarına geçileceğini ve 87 evin kamulaştırılacağını kaydettiler.Birinci ve ikinci etapta toplam 138 yapının kamulaştırılacağını ifade eden yetkililer, istimlak çalışmaları sırasında vatandaşların mağdur edilmeyeceğini, çalışmaların vatandaşların rızasıyla yapılacağını belirti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.