Şehit annesi Kürtçe ağıt yaktı: Artık terör bitsin

Şehit annesi Kürtçe ağıt yaktı: Artık terör bitsin
Van'ın Gürpınar ilçesi Yalınca köyü dağlık arazi kesiminde terör örgütü PKK mensupları tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan er Burhan Kılıç'ın (21) Ardahan'daki baba evine ateş düştü. 

Ardahan merkeze bağlı Nebioğlu köyünde yaşayan Kılıç ailesinin 6 çocuğundan en küçüğü olan Burhan'ın şehadet haberini alan ailesi yasa boğuldu. Babası Şemistan Kılıç'ı 10 yıl önce kaybeden Burhan'ın köyde tek odalı evde yalnız yaşayan annesi Zeytun Kılıç (58) gözyaşlarına boğularak Kürtçe ağıtlar yaktı. Anne Kılıç, artık terörün bitmesini isteyerek, "Çocuklarımız ölmesin. Artık bitsin bu acılar. Anneler ağlamasın yeter." diye haykırdı. 

Oğlunun tezkeresine 4 ay kaldığını söyleyen acılı anne Kılıç'ı akrabaları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. 4'ü kız 2'si erkek olmak üzere 6 çocuğu bulunan anne Zeytun Kılıç'ın diğer oğlu Tekin Kılıç'ın ise 6 yıl önce köyde elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

Köyde bulunan tek odalı evde yalnız başına yaşam mücadelesi veren Anne Zeytun Kılıç'ın diğer çocuklarının evli olduğu için il dışında bulunduğunu söyleyen kuzen Fırat Kılıç, artık terörün bitmesi gerektiğini belirtti. Kılıç, "Ölen de bizim kardeşimiz. Öldüren de bizim kardeşimiz. Artık kardeş kavgasının son bulması gerekir." dedi.

Şehit Burhan Kılıç'ın, yarın yapılacak törenin ardından köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.