Leylek yavruları sayıldı

Leylek yavruları sayıldı
Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), Aşağı Büyük Menderes havzasındaki üç belde ve 14 köyde leylek yavrusu sayımı yaptı.

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), Aşağı Büyük Menderes havzasındaki üç belde ve 14 köyde leylek yavrusu sayımı yaptı. Tarlalardaki zararlı böcekleri ve sürüngenleri yiyerek hem çiftçilerin yararına bir iş yapan hem de ekolojik dengeyi sağlayan leyleklerin 89 yuva kurduğu, bunlarda 177 ebeveyn ve 239 yavru tespit edildi.

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, "Günümüzde beslenmeleri için iyi bir ortam sağlayan sulak alanların ve tarlaların Aşağı Büyük Menderes havzasında yoğun olması, leyleklerin bu bölgedeki köylerde barınmasına sebep olmaktadır. Burunköy, Yeniköy, Kalçık, Karaatlı, Akçakaya, Pamukçular, Kisir, Sayrakçı, Nalbantlar, Çalıköy, Özbaşı, Karacahayıt, Yeşilköy, Avşar, Serçin, Milet ve Gölbent köyleriyle Bağarası, Sarıkemer ve Akyeniköy beldelerinde sayım yaptık. Yıllardır leyleklerle barışık yaşayan köy sakinlerinin dikkatini, bizim son yıllardaki koruma çalışmalarımız çekmiş ve leyleklere daha farklı gözle bakmaya başlamışlardır. Yaralanan leyleklerle ilgili olarak da yöre insanlarıyla koruma ve bilgilendirme ağı oluşturuldu." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.