Kaval çalarak geldiğini haber veriyor

Kaval çalarak geldiğini haber veriyor
Batmanlı bir hurdacı, vatandaşları rahatsız etmemek için sabah erken saatlerde kaval çalarak müşteri toplamaya çalışıyor.

Batman'ın birçok mahallesinde sabah erken saatlerde bazı eskiciler bağırarak hurda eşya toplarken, Hüseyin Değirmenci isimli hurdacı vatandaşı rahatsız etmemek amacıyla kaval çalarak geldiğini haber veriyor.

Huzur Mahallesi 515 sokak no: 69'da ikamet eden Hüseyin Değirmenci, 6 nüfuslu ailesine bakmak için 7 yıldır hurdacılık yapıyor. Daha önce köyde çobanlık yaparak kaval çalmayı öğrenen hurdacı, Batman'a gelerek yaptığı hurdacılık mesleğine de kavalı ekledi. Sabah erken saatlerde 3 tekerlekli arabasıyla işe koyulan hurdacı Hüseyin Değirmenci, sokak aralarında kaval çalarak müşteri topluyor. Özellikle çocukların gözdesi olan Hurdacı, kaval sayesinde daha çok kazandığını belirtiyor.

Hurdacı Hüseyin Değirmenci, "Daha önce köyde çobanlık yaparken kaval çalmayı öğrendim. Geçim sıkıntısı nedeniyle Batman il merkezine geldim. Burada geçimimi sağlamak için bir meslek edinmem lazımdı. Hurdacılığa başladım. Ancak Batman'da işimde ilerlemek için farklı bir şeyler yapmam lazımdı. Çobanlıkta öğrendiğim kavalı çalmaya başladım. İşlerim bu sayede ikiye katl

CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.