Bir annenin dramı

Bir annenin dramı
Bursa'da 2 çocuğunu erken doğum nedeniyle kaybeden 34 yaşındaki Tülin İrikaya, 7 yıl tedavi gördükten sonra üçüncü çocuğunu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdi. Ancak genç anne, karnında kalan sıvı nedeniyle doğum sonrası kendi sağlığından oldu.

Yaklaşık 45 gündür hastanede tedavi gören anne, sadece iki kez gördüğü bebeğine hasret kaldı. Akrabaları tarafından bakılan Sultan bebek, anne sütünden mahrum kaldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Gemlik ilçesinde yaşayan Tülin ve Ferit İrikaya çifti, 9 yıl önce evlendi. İlk çocuğuna evliliğinin ilk yılında hamile kalan Tülin İrikaya, 7 aylık gebeliğinde bebeğin erken geldiği tespit edilince hastaneye sevk edildi. Ancak genç kadının bebeği karnında öldü. Evliğin ikinci yılında yine hamile kalan Tülin İrikaya, yine aynı talihsizliği yaşadı. 7 aylık iken sancılanan İrikaya, ilçedeki devlet hastanesine kaldırıldı. Ancak burada küvoz olmadığı için Bursa'daki doğum hastanesine sevk edilen İrikaya, hastanede sezaryen olmayı beklerken, ikinci çocuğu karnında öldü. Çocuk hasreti çeken İrikaya, 7 yıl boyunca tedavi gördükten sonra doktor kontrolü sonrasında üçüncü kez hamile kaldı. Hamileliği boyunca her ay doktora giden İrikaya çifti, 9 ayın sonunda son derece sağlıklı olan ve doğmadan ismini koydukları Sultan'a kavuşmak için sabırsızlanıyordu.

Sezaryen ile dünya gelen Sultan'ın mutluluğu İrikaya çiftinde çok kısa sürdü. Taburcu edildikten sonra çocuğuyla birlikte evine gelen Tülin İrikaya'nın sağlığı bozuldu. Karnında bir şeyler dolaştığını söyleyen genç kadın eşi tarafından doğumun gerçekleştiği Zübeyde Hanım Doğum Hastanesi'ne tekrar götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan İrikaya'ya, karnında sıvı biriktiği söylenerek Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. 25 gün boyunca fakülte hastanesinde tedavi edilen Tülin İrikaya taburcu edildi.

Tekrar evine dönen ve bebeğini ikinci kez gören genç anne, ertesi gün karnın aşırı şişmesi nedeniyle Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada derhal ameliyata alınan genç kadının bağırsaklarında çürüme tespit edilip, ince bağırsağının bir bölümü kesildi. Geçtiğimiz günlerde hastaneden taburcu edilen anne, Sultan bebeği ile hasret gideremeden yeni ve riskli bir ameliyat için bekliyor. Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.