Hediye 'boğa' ortada kaldı

Hediye 'boğa' ortada kaldı
Artvin Belediyesi, hediye edeceği boğa heykelinin parasını ödemedi...

Artvin Belediyesi’nin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde okutman olan heykeltıraş İsmail Akhanlı’ya sipariş ettiği boğa heykeli, 1.5 yıl süren çalışma sonucunda tamamlandı. Artvin’de Kafkasör Şenlikleri kapsamında yapılan boğa güreşlerinde üst üste birinci olan Karaboğa lakaplı boğaya benzeyen 1.5 ton ağırlığındaki 25 bin liraya mal olan heykelin açılışı, bu yıl 30. kez yapılan Kafkasör Şenliği’nde yapıldı.

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu ve Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, şenliklerde basının ve Acara Hükümet Başkan Yardımcısı Levan Antadze’nin huzurunda heykeli Acara Özerk Cumhuriyeti’ne hediye edeceklerini açıkladı. Ardından Artvin Valiliği önünde sergilenen heykelin yanına “Sn. Okutman İsmail Akhanlı tarafından yapılan bu heykel, Artvin Valiliği ve Artvin Belediyesi tarafından Acara Özerk Cumhuriyeti’nde sergilenmek üzere ülkemiz adına armağan edilmiştir” yazılı bir levha konuldu.

'PARA YOK'
Artvin Valiliği, heykelin parasını ödeyebilmek için bütçe ayıramayacaklarını belirtirken, Belediye Başkanı Emin Özgün de yapılan heykelin parasını bütçeden karşılamalarının zor olduğunu söyledi. Bir buçuk yıllık çalışmasının karşılığını alamayan eser sahibi İsmail Akhanlı, şimdi Karaboğa heykelini geri almaya
hazırlanıyor. Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.